Sorgu odasında geçen konuşma

Kuşkusuz, dönemin Bursa Valisi Orhan Taşanlar’ın da büyük katkısı olmuştu

Sedat Peker’in açıklamalarıyla başlayan iddialar giderek boyut kazanıyor. Ancak, onca önemli iddiaya, muhalefetin çağrılarına rağmen Cumhuriyet savcılıkları tarafından herhangi bir soruşturma açılmadı. Günümüzdeki olaylarla, geçmişte yaşananları karşılaştırdığımızda, kısıtlı olanaklarına rağmen nasıl fedakarca çalışıldığını daha iyi anlıyoruz.

Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ, aranan Abdullah Çatlı ve aşiret reisi DYP Milletvekili Sedat Bucak’ın içinde bulunduğu otomobil 6 Kasım 1996’da kamyona çarpmıştı. Kocadağ ve Çatlı vefat etmişti. Açık söyleyelim, bu olayı iğneyle kuyu kazarcasına savcılar araştırdı.

İSRAİL’E GİDİLDİ

Çeteler, çıkar amaçlı organize suç örgütlerinin cirit attığı günlerde öldürülenlerden birisi de Nesim Malki’ydi. Soruşturmayı asker kökenli DGM Savcısı Engin Baltacıoğlu yürütüyordu. Askerlerin DGM’den yasayla çekilmesinden sonra Malki soruşturmasını DGM Savcısı Aykut Cengiz Engin yürüttü. Cinayetin aydınlatılması için İsrail’e gidip Malki’nin yakınlarını buldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 157 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 552 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar