Skandal! Türkiye dosyasını kapattılar

4 kişilik CHP heyeti, Fetullah Gülen’in ABD’den iadesiyle ilgili belgeleri incelemek üzere pazartesi günü Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne gidecek. Bu...

4 kişilik CHP heyeti, Fetullah Gülen’in ABD’den iadesiyle ilgili belgeleri incelemek üzere pazartesi günü Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne gidecek. Bu inceleme yalnız Gülen’le sınırlı kalmamalı, örneğin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Çatı Davası’nda yargılanan firari 65 kişi ile ilgili neler yapıldığı, işlemlerin usulüne uygun yürütülüp yürütülmediğine ilişkin yazışmalar da incelenmeli.
Hatırlatalım, adresi belli olduğu gerekçesiyle Fetullah Gülen hakkında bugüne kadar uluslararası yakalama ve tevkif müzekkeresi niteliğinde olan “kırmızı bülten” çıkarılmadı. İade başvurularıyla ilgili de kamuoyu yanlış ve eksik bilgilendiriliyor. Bunu belgelerle açıklamıştık.

“KIRMIZI BÜLTEN DE YOK”

Sadece Fetullah Gülen değil, Çatı davada yargılanan ve yurtdışında firari durumda bulundukları bilinen 65 sanığın tümünün dosya bilgilerinin içeriğini görevi gereği yakından bilen, gelen resmi yazıları inceleyen CHP eski Milletvekili Avukat Atilla Kart, çok önemli iddialar gündeme getiriyor. İşte, SÖZCÜ’ye yaptığı ve resmi belgelere dayandırdığı açıklamalardan bölümler:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 549 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar