Skandal saunada verildi

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (05.08.2022)''Skandal saunada verildi'' başlıklı yazısı.

Siz, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) yıllarca hazırlanırsınız, bazıları hiç sınava girmeden valilik, belediye özel kalem müdürlüğüne alınır, birkaç gün sonra aynı kişi Devlet dairelerine yatay geçiş yapar. Yani “Doldur-boşalt” yöntemi torpilliler yükselip giderler.

Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde torpili, adaletsizliği ortadan kaldırmak amacıyla KPSS getirilmişti. “Mülakat”ı icat ettiler. O yolla kazanmalarını sağladılar. Son KPSS sorularının özel bir yayınevinin test kitapçığındakilerle aynı olması da ÖSYM’nin sınavlarını güvensiz hale getirdi.

SINAVI İPTAL ETTİRDİM

1992’de Anadolu Liseleri sınav sorularının satıldığını öğrenmiştim. O kitapçığı sınavdan bir gün önce elde edip notere onaylattırmıştım. Evet, sınavda o sorular soruldu. Aynı gün yapılan sınav da geçersiz sayıldı. Haberim “Yılın Gazetecilik Olayı” manşetiyle duyurulmuş, Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü’nü getirmişti.

Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı döneminde, sınav sisteminde köklü değişiklikler yapıldı. Yeni sistem 2 Mayıs 1999 Pazar günü ilk kez uygulanacaktı. 1 Mayıs Cumartesi gecesi Türkiye bir haberle sarsıldı: Sınav soruları...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 527 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar