Siz bu yazıyı okurken ben yoğun bakımdayım

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (07.02.2022)'' Siz bu yazıyı okurken ben yoğun bakımdayım'' başlıklı yazısı.

Refik Arslan Öztürk, Manisa Valiliği’ne atandığında, kente makam otomobiliyle değil, otobüse binerek gitmiş, otobüsten indikten sonra valilik konutuna taksiyle gelmişti. Polis şaşırmıştı. Daha bu bir başlangıçtı.

Kente geldikten kısa süre sonra kalp rahatsızlığı geçirdi. Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Valiye, imkanlarının daha iyi olduğu hatırlatılıp arzu ederse İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne de götürülebileceği söylendi.

“İLİNDE AMELİYAT OLMALI”

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Uğur Kemal Tezcan, şaşırdığı olayı şöyle anlattı:

“Sayın Valimiz Refik Öztürk’ün 2005 yılında Manisa’ya yeni tayin olduğu bir dönemde rahatsızlanması üzerine koroner anjiyografisini yapmıştım. Bilahare kardiyoloji-kalp cerrahisi konseyinde koroner by-pass ameliyatı kararı alındığı zaman kendisine bu ameliyatı MCBÜ hastanesi dahil Türkiye’nin başka bir şehrindeki dilediği hastanede yaptırabileceğini, durumunun buna uygun olduğunu söyledim.

Benim bu açıklamam üzerine Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk; ‘Manisa Valisi Manisa’da ameliyat olmalıdır’ dedi. Bu müstesna..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 384 Okunma Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? 13 Mart 2024 | 234 Okunma Hükümete verilen muhtıra 12 Mart 2024 | 108 Okunma Emekli Ayşe hanımın üç maaşı Cumhurbaşkanlığı’na gitti 08 Mart 2024 | 150 Okunma Bu fırsat kaçarsa Türkiye’ye yazık olur! 06 Mart 2024 | 681 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum