“Siyaset ve ihanet” için söyleyecekleri var

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (08.11.2022)''“Siyaset ve ihanet” için söyleyecekleri var'' başlıklı yazısı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Covid-19 nedeniyle 108 gün yoğun bakımda kaldı. O hastanede canıyla uğraşırken yerine kimin geleceği konusunda pazarlıklar bile yapıldı. Muhittin Bey, o süreçte yaşananları “İkinci Yaşam- Siyaset ve İhanet” kitabında topladı.

Siyaset içinde farklı partilerdeki, farklı görüşlerde olan, düne kadar hiç yan yana gelmemiş ve gelmesi mümkün görünmeyenleri “koltuk sevdası” bir araya getirmişti. Böcek “Onların, siyasi menfaatleri uğruna yan yana gelmelerini, çıkar birlikteliği kurduklarını iyileştiğim zaman öğrendim” diyor.

ŞİKAYET ETTİ

Muhittin Böcek, kendisine gelmesiyle birlikte belediyeden, işleyişten, önemli bazı olaylardan haberdar olmaya başladı. Görevden almalar, yetkileri kısıtlamalar, yeni atamalar çok canını sıktı. İşleyişin, bıraktığından farklı olarak, hem de istemediği bir şekilde yürütüldüğünü öğrendi. Bu gidişe son vermek istedi. Dizüstü bilgisayarını getirtti, şifresini girdi ve mevcut başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu’nun yerine Meclis Üyesi Oktay Başaran’ı vekil olarak atadı. Böcek, o süreci şöyle...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 549 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar