Seyyid genel başkan

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (18.01.2022) ''Seyyid genel başkan'' başlıklı yazısı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, bir yolculuk sırasında Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk’ten, Kılıçdaroğlu’yla ilgili umre anısı dinlediğini belirtmiş, Kaya da bunu televizyonda anlatınca, Kılıçdaroğlu’nun soyu konuşulur oldu. 30 Mayıs 2011’de bu köşenin okurlarına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bilinmeyen, konuşulmayan bir konu gündeme getirmiştim. O konu, seyyidliği ve umre yapmasıydı. O yazıya dönelim.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, soyla-boyla çok uğraşıyor. “Eyy… Kılıçdaroğlu, sen kim oluyorsun ki…” diye başlıyor. Kılıçdaroğlu dayanamadı. “Siyasetçiler bir toplumu ayrıştırmazlar, kaynaştırırlar. Görevleri budur. Eğer siz insanları inançları, kimlikleri nedeniyle bölerseniz, zaten bölücü olursunuz” dedi.

“PEYGAMBERİMİZİN SOYUNDAN”

Başbakanın her fırsatta, Kılıçdaroğlu’nun soyunu gündeme getirmesine dayanamayan isimlerden birisi de, gerek Maliye Bakanlığı’nda, gerekse SSK’da Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden birisi olan şimdi de CHP’nin Ankara Milletvekili Adayı Bülent Kuşoğlu oldu. SSK’da Kılıçdaroğlu’nun yardımcılığı görevinde de bulundu. Kuşoğlu’ndan, Kılıçdaroğlu’nu dinliyorum:

“Başbakan''miting meydanlarında Kemal Kılıçdaroğlu'na bir şekilde bel altından vuruyor. Kılıçdaroğlu, etnik ve dini kimliği asla öne çıkarmayan bir insan. Çok yakınları dışında, O'nun umre yaptığını kimse bilmez. Aslında insanların bilmesi de gerekmez.

Ancak, sürekli inançları sorgulayan Başbakan, Kılıçdaroğlu'nun umre ziyaretini yaptığını bilsin.”Başbakan sıkça soruyor, “Soyun ne, boyun ne?” diye. Kılıçdaroğlu, bu tür sorulara cevap verme gereği bile duymuyor. Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Hazreti Muhammed'in soyundan gelen Seyyid Mahmut Hayrani'nin torunlarından olduğunu belirtiyor, “Bunları Kemal Bey kimselere söylemez, konuşmaz. Hele miting meydanlarında asla gündeme getirmez. Başbakanın açıklamalarından sonra inanın ben de dayanamadığım için söyledim. Kılıçdaroğlu'nun bunları size açıkladığım için bana kırılacağını da biliyorum” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar