Seyirci kalırsanız, Hatay elimizden çıkar!

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (19.02.2023)'' Seyirci kalırsanız, Hatay elimizden çıkar!'' başlıklı yazısı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, uzun süredir, Hatay başta olmak üzere bazı illerimizde yabancılara toprak satışının yasaklanmasını istiyor. Bunun önemi deprem sonrası daha da arttı. Hatay’da meydana gelen depremde merkez ve ilçelerinin önemli ölçüde boşalmaya başlaması büyük tehlikeyi ortaya koydu. Hatay, asla boşaltılmamalı. Atatürk, “Hatay benim şahsi meselem” demişti. Hatay, bugün Atatürk’ün şahsi meselesinden çok milletimizin her ferdinin şahsi meselesi olmalı.

Hatay’ın önemini şöyle anlatayım: Çok kritik görevlere atanacak üst düzey kamu görevlisi, örneğin MİT Başkanı atanacağı zaman Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) görüşü alınır. İşte, yakın bir döneme kadar diğer iller değil, sadece Hatay’a atanacak valinin kim olacağı konusu önce MGK’da görüşülür, MGK’nın uygun görüşü olursa o kişinin Hatay Valiliğine ataması yapılırdı. Valinin hem demografik yapıyı sıkıntıya sokmaması, hem de dini, ırki yönden yaklaşım tarzının eşit olması, herkesi kucaklaması amaçlanıyordu. AKP, bu uygulamaya son verdi. Vali atamasında MGK kararı değil, bakana olan yakınlık öne çıktı.

ÇÖZÜLEMEYEN SORUN

Suriye’de, kamu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar