“Şerefsiz bir komutan olmaktansa”

Karşımdaki kişi Donanma Komutanlığı’ndan 6 ay önce istifa eden Oramiral Nusret Güner’di. İstifa nedeni ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na indirilen “Balyoz” darbesiydi. Emrindeki komutanların...

Karşımdaki kişi Donanma Komutanlığı’ndan 6 ay önce istifa eden Oramiral Nusret Güner’di. İstifa nedeni ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na indirilen “Balyoz” darbesiydi. Emrindeki komutanların çoğu cezaevine konulmuştu. Emekliye ayrıldıktan sonra ilk kez konuşuyordu. Neden ayrıldığını anlatırken, “Altındaki komutanları tutuklanmış şerefsiz bir donanma komutanı olmaktansa istifa ettim” dedi.
Şaşırdım. Teybe kaydettiğim bu sözlerinin belki o an sinirle söylendiğini ya da söyledikten sonra polemikleri dikkate alıp pişman olabileceğini düşündüm. Yazmadan önce Güner’i telefonla arayıp, sözlerini anımsatıp bir düzeltme yapıp yapmayacağını sordum. “Hayır, yine aynı şeyleri söylüyorum” demişti. Güner’in büyük yankı uyandıran açıklamaları SÖZCÜ’de 2013 yılının Temmuz ayında yayımlanmıştı.

KİME ŞİKAYET EDECEKTİ

İzmir Askeri Casusluk Davası komplosunu hazırlayan savcı hakkında “kimi kime şikayet edeceğim” düşüncesiyle şikayetçi olmadı. Aradan yıllar geçti, dönem değişti. Kendisini dev aynasında görenler, şimdi yargı önünde… Güner’in de savcılık ısrarla ifadesini almak istedi. O da yaşadıklarını ifadesinde aktardı.
Nusret Güner, koltuk düşünmeyip komutanlığın onuru için istifa ettiğinde çoğu bunu anlamadı. Biliniz ki o istifadan dolayı hiç pişmanlık duymadı. Dönemin Başbakanı, Genelkurmay Başkanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın ısrarına rağmen kimse istifadan vazgeçiremedi ve 29 Ocak 2013 tarihinde TSK’dan ayrıldı.
İstifasıyla TSK odaklı olarak Türkiye üzerinde oynanan oyuna Türk Milleti’nin dikkatini çekmek istiyordu. Sonunda Balyoz, Ergenekon vb. davaların kumpas oldukları mahkeme kararlarıyla ortaya konuldu. Bu durum, Nusret Güner’in haklılığını da kanıtladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar