Sayıştay, İBB’yi böyle koruyor

Sayıştay’ın denetimleri sonucu hazırlanan raporlar basında geniş yer alır.

İstanbul büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) ile ilgili raporun CHP adayı Ekrem İmamoğlu tarafından gündeme getirilinceye kadar hiçbir raporuyla ilgili açıklama yapmazken, bununla ilgili açıklamayı hem de çarptırarak yaptı. “Şartlı görüş” verdiği maddeleri bile sanki “olumlu görüş” vermiş gibi duyurdu.
Kamu kurumları üzerinde Sayıştay denetçileri tarafından yapılan denetimler sonucunda üç tip rapor düzenlenir: 1- Düzenlilik denetim raporu, 2- Performans denetim raporu, 3- Yargılamaya esas rapor. Günlerdir konu edilen İBB ile ilgili “Düzenlilik denetimi raporu” denetlenen kurumun açıkladığı mali tabloların güvenilir olup olmadığı konusunda Sayıştay kararı ve “Yapılan mali iş ve işlemlerden hukuka uygun olmayanların tespiti” içeriyor. Ekrem İmamoğlu’nun programda gösterip alıntı yaptığı rapor, bu iki unsuru içeren “Düzenlilik denetimi raporu”dur.

SAYIŞTAY’IN GÖRÜŞÜ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 171 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 552 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar