Onların isteği “Yolsuzlukla Mücadele Kurumu”

Bugün ülkemizde işkence, kötü muamele başta olmak üzere bir çok sorun aşıldıysa, bunda Avrupa Birliği (AB) kriterlerine uyumun büyük yeri var. AKP hükümeti döneminde de önemli adımlar atıldı....

Ancak bir yere kadar. Şu anda AB’nin algısı, Türkiye’nin Kopenhag siyasi kriterlerinden ve Batı’dan uzaklaştığıdır. Eğer, böyle bir şey yoksa siyasi reformlarını yapmasını istiyor.
Daha önce Avrupa Birliği Bakanlığı vardı. Şimdi, Dışişleri Bakanlığı’na bağlı başkanlık çalışmaları yürütüyor. Olumsuz algıyı düzelttiğimizde ve bazı kriterleri yerine getirdiğimizde vize serbestisi de gündeme gelebilecek.

YARGI PAKETİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı paketinin bir an önce TBMM’de ele alınması için hazırlıkları yapmıştı. Teklif, AKP grubuna verildi. Bazı değişiklikler yapıldı. Sarayda, MHP grubunda incelemeler yapıldı. Sonuçta, teklif TBMM Adalet Komisyonu’na bile getirilemedi.
Eylül ayının son haftasında, Cumhurbaşkanlığı’ndan gelecek son halini AKP’nin hukukçu milletvekilleri yeniden inceleyecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 339 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.802 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar