O teröristi efsane yaparlar

PYD ve onun silahlı kanadı YPG, Suriye’de faaliyet gösteren PKK’nın türdeşiydi. Hatta, PKK’lıların YPG’lilere eğitim verdikleri, ortak eylemler yaptıkları da biliniyordu. Mardin Emniyet...

PYD ve onun silahlı kanadı YPG, Suriye’de faaliyet gösteren PKK’nın türdeşiydi. Hatta, PKK’lıların YPG’lilere eğitim verdikleri, ortak eylemler yaptıkları da biliniyordu. Mardin Emniyet Müdürlüğü’ne 8 Kasım 2013 tarihinde bir ihbar geldi. Eve baskın yapıldı ve birisi Suriyeli 4 kişi gözaltına alındı. Zübeyde Aydın’ın üzerinde bulunan bellek kartları incelendiğinde terör örgütüyle bağlantıları, YPG armalı eğitim kıyafetleri giydikleri anlaşılmıştı.

Sorgulamaları fezlekeye döküldü. PYD’ nin, PKK ile amaç ve hedef birliği bulunduğu da fezlekede belirtildi. Sanıklar mahkemeye sevk edildi. Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 27 Eylül 2014 tarih ve 2014/93 sayılı kararıyla PYD, YPG ve YPJ’yi (YPG nin kadın kolu) terör örgütü olarak kabul etti. Salih Müslim, PYD’nin başı, aynı zamanda Ankara’da Suriyeliler tarafından gerçekleştirilen patlamaların da emrini verdiği öne sürülen ve bu yüzden sanıklar arasında bulunan kişiydi.

ARANIRKEN GELİYORDU

Suriye’deki PYD, YPG ve YPJ örgütlerinin PKK ile ilişkileri belgelenmesine, Mardin Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına ve Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin 21 Mayıs 2015 tarihinde bu kararı onamasına rağmen örgütün başı Salih Müslim, Türkiye’ye gelip gidiyordu. Devletimizin üst düzey yetkilileriyle görüşüyordu. CHP Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, bu durumu yargıya taşıdı, arandığı zamanda Müslim’in görüştüğü kişiler hakkında işlem yapılmasını istedi.

Müslim hakkında uluslararası yakalama ve tevkif müzekkeresi niteliğinde olan “Kırmızı bülten” çıkarılması için Türkiye, Interpol Genel Sekreterliği’ne başvurmuştu. Bunun anlamı, Interpol üyesi bütün ülkelerde arandığıdır. “Kırmızı bülten”le aranan kişinin yakalanması, onun iade edileceği anlamına gelmez.

ŞİMDİ DE KOBANİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum