O soruşturmalar bitmiyor

S15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin subay ve astsubay kaynağında önemli değişiklikler oldu. Askerlerin karşı çıkmasına rağmen, günümüzde üniversite mezunu olan bir...

S15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin subay ve astsubay kaynağında önemli değişiklikler oldu. Askerlerin karşı çıkmasına rağmen, günümüzde üniversite mezunu olan bir genç sadece 6 aylık eğitimden sonra teğmen rütbesiyle göreve başlıyor. Harp okullarına alınan öğrenciler arasında da daha sonra yapılan araştırmalar, FETÖ bağlantısı da ortaya koyuyor.

Harp okuluna alınacak öğrencilerin güvenlik soruşturmalarıyla ilgili işlemler Milli Savunma Bakanlığı Personel bölümü tarafından yürütülüyor. Öğrenci alımı sırasında, ailesinden bir kişi hakkında FETÖ soruşturması varsa o subay adayı harp okuluna alınmıyor. Öğrencinin alınmasından sonra akrabalarından FETÖ’cü çıkan olursa, bu öğrencilerin de ilişiği kesiliyor. Ama, tüm bunlara rağmen, anketler uygulanarak öğrencilerle ilgili araştırmalar da yapılıyor.

BİR KOMUTAN ÇÖZDÜ

Günümüzde üniversite mezunu olanlardan lisans puanı 70 ve üzerinde olanlar harp okullarına başvurabiliyor. Sınava katılanlardan başarılı olanlar mülakata, sonra fiziki yeterlilik testine alınıyor. Bunlardan başarılı olanlar Harp Okulu öğrencisi oluyor. Harp okulunda öğrenciler 4 ay öğrenimden sonra, İzmir-Menteş’te bulunan kampta 2 ay atış ve tatbikat eğitimi alıyor.

Bu yıldan itibaren eğitim tersine döndü. Öğrenciler 2 ay Menteş’te eğitim aldıktan sonra İzmir Maltepe’de bulunan Kara Harp Okulu yerleşkesinde de eğitimini sürdürecek.

Dönemin Kara Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral İsmail Güzeller ve karargahı da öğrencilere uyguladığı ankette “Hangi okulda öğrenim gördünüz?”, “Hangi dershaneye gittiniz?”, “Cemaat yurdunda kaldınız mı?”, “Ailenizden yakın zamanda FETÖ soruşturması geçiren oldu mu?”, “Eğer varsa bunların isimleri nedir?” gibi sorular da yöneltildi. Aslında bunlar yapılan işlemler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar