O silahlar bize döndü

Batı ülkeleri, Türkiye'nin giderek demokrasiden uzaklaştığını “kar gibi eriyor” diye açıklıyor. Ülkemiz giderek yalnızlaştırılıyor, batıdan uzaklaşıyor. Bu yalnızlaşmada...

Batı ülkeleri, Türkiye'nin giderek demokrasiden uzaklaştığını “kar gibi eriyor” diye açıklıyor. Ülkemiz giderek yalnızlaştırılıyor, batıdan uzaklaşıyor. Bu yalnızlaşmada Türkiye'nin de hatalarının olduğu değerlendiriliyor ama batı ülkelerinin ülkemize yaptığı haksızlıkları da görelim. Bunların başında bölücü terör örgütüne silah, mühimmat ve moral desteği verilmesi öne çıkıyor.
Bazı açıklamalar alabildiğine yadırganıyor. Ülkemizin saygınlığına gölge düşürülüyor, o ülkelerde çalışan yurttaşlarımızı zora sokuyor. Havaalanlarındaki uygulamalar biletlerin yanmasına, yolculukların yapılamamasına, Türklere ait işyerlerinden alışveriş yapılmamasına yol açıyor da yol açıyor. Bir de “3 çocuk, 5 çocuk” söylemleriyle ilgili ülkelerin yeni önlemler almasının da yolu açılıyor.

998 ŞEHİT VERDİK

Terörün bu hale gelmesi, azmasının sorumlusu AKP olduğu gibi, şimdi vatan evlatları şehit verilerek terörün en aza indirilmesine çalışılıyor. Televizyonlarda bir alt yazı, bazı gazetelerde küçük bir haber, “Bir askerimiz şehit edildi” diye. Öyle böyle değil ülkemizde yüzlerce askerimiz, polisimiz şehit edildi. Bir asker, üç asker, iki polis, dört polis, üç korucu derken şehit sayılarını topladığımızda bir de bakıyoruz ki bini bulmuş.
Şu tabloya bakın, 7 Haziran 2015 tarihinden günümüze kadar 617 askerimiz, 318 polisimiz, 64 güvenlik korucumuz şehit edildi. İçişleri Bakanlığı, kaç vatandaşımızın öldürüldüğünü ise açıklamıyor.
Şehitlerimizin sayısına baktığımızda, terörün en azgın olduğu 1993-1994 yıllarında verilen şehit sayısını geçtiğimiz ortaya çıkıyor. 2016 yılında büyük kayıplar verildi. Terör bu aydan itibaren yine artmaya başlar. Havaların ısınmaya başlaması, sınır ötesindeki teröristlerin girmesiyle, bölücü örgüt mensupları önceden belirledikleri bölgelere yerleşiyor. Aslında örgüt 30 yıldır aynı patikaları, dere yataklarını, mağaraları kullanıyor. Bu yıl da aynı yerlerde bulunacak.

HAİNLERİN ELİNDE AĞIR SİLAHLAR VAR

AKP'nin izlediği politikalar sonucu, bölücü terör örgütü PKK ve onun Suriye uzantısı YPG'yle sınır komşusu olduk. Şimdi de, sınırın ötesinden askerimizi hedef almaya başladılar. ABD'nin, Rusya'nın, Suriye'nin desteği olmadan teröristler bunu yapamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 527 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar