O komutanlara giriş de çıkış da yasak  

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından sonra ülkemizde en çok gündeme gelen konulardan birisi Montrö Sözleşmesi oldu. Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Montrö...

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından sonra ülkemizde en çok gündeme gelen konulardan birisi Montrö Sözleşmesi oldu. Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Montrö Sözleşmesi’ne dayanarak “Boğazlardan savaş gemisi geçmemesi konusunda bütün ülkeleri uyardıklarını” söyledi.

Emekli amirallerin bu konuda ki açıklaması fırtına koparmıştı. Yapılmadık hakaret bırakılmadı. Onlar değil ama İçişleri Bakanına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yaptığı açıklamalar canlarını yaktı.

ONLAR HAKSIZ MI?

Rusya’nın, Ukrayna’ya saldırmasıyla birlikte Montrö konusu sıkça gündeme gelmeye başladı. Oysa, emekli amirallerin duyurusu da kamuyu bilgilendirmeye dönüktü. Montrö Sözleşmesi’nin önemi vurgulanıyor, bunun tartışma konusu yapılmasının sakıncaları dile getiriliyordu. Belki Montrö’den çok o açıklamanın içinde sarıklı, cübbeli bir amiralin resmi araçla tarikat evine gitmesi ve oradaki görüntüleriyle ilgili yorum yapılmasına kızdılar. Nitekim, o komutana dokunmadılar, aylar sonra emekliye sevk ettiler.  Denizi, deniz hukukunu en iyi bilen emekli amiraller konuşmasın da kim konuşsun?

Montrö’nün Türkiye’nin, bölgenin ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar