O analar, evlatlarının mezarını hiç görmedi

Altı siyasi partinin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” açıklamasını Türk Hukuk Kurumu Başkanı eski parlamenter, Avukat Nail Gürman’la yan yana dinlemiş, hemen yanımızdaki bölümde oturan...

Altı siyasi partinin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” açıklamasını Türk Hukuk Kurumu Başkanı eski parlamenter, Avukat Nail Gürman’la yan yana dinlemiş, hemen yanımızdaki bölümde oturan kadınların sloganlarını da alkışlamıştık.

İşgal yıllarında Yunanlılar tarafından kapatılan ve 2,5 yıl sonra 22 Ekim 1922’de Bursa Türk Ocağı’nın açılışında “Kadınların savaşını” Hamdullah Suphi Tanrıöver şöyle anlattı:

“Yüzlerce yıldır biriktirdiği sabrı ve yıkıp yeniden kurma becerisini önderinin dehasına katmayı başaran bir halk, görülmemiş bir deneyimin içinden geçerek tarihin yeni bir durağına gelmiştir. Bu durakta bir ülke yeniden yaratılacaktır. Özgürlük ve bağımsızlık savaşında saf tutanlar, kurulmakta olan yeni devletin cinslerinden birini görmezlikten gelemeyeceğinin işaretlerini vermektedir. Özgürlük ve bağımsızlık ülküsünün bilinçli neferleri olarak görev yapan kadınların durumuna her fırsatta değinmekte, kadın devriminin sosyal zeminini oluşturmaya çalışmaktadır.

ZAFERİN YARISI

Sizinle beraber Anadolu kadınını hatırlamak, O’nu minnetle, hürmetle yad etmek istiyorum… Anadolu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar