Muharrem İnce: Bu düzenlemede zehir var 

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (16.03.2022)''Muharrem İnce: Bu düzenlemede zehir var'' başlıklı yazısı.

Milletvekili Seçim Kanunu’nda değişiklik yapılması amacıyla AKP-MHP tarafından hazırlanan ve TBMM Başkanlığı’na sunulan yasa teklifi oy oranı düşük siyasi partilerin milletvekili çıkaramaması üzerine kurulmuş. Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin bir kısmının CHP, bazılarının da İYİ Parti’den seçime girmesini zorlayan bir düzenleme getirilmiş. Yani, değişikliğin esası bu.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, seçim yasası teklifini Saygı Öztürk’e değerlendirdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Milletvekilliği ve CHP Grup Başkanvekilliği döneminde AKP’nin nerede ne adım atacağını tahmin ediyor ve buna göre politikalar geliştiriyordu. AKP’nin, milletvekili seçimiyle ilgili yapmak istedikleri değişikliği İnce, SÖZCÜ’ye şöyle yorumladı:

HAYAL ALEMİNDE

AKP’nin yıllardır sokak aralarında dolaşarak ilçe yaptıklarını, sandıklara bakarak nasıl buradan karlı çıkarız diye seçim bölgeleri yarattıklarını zaten biliyorduk. Fakat bu yaptıklarında utanmazlığın son noktasına geldiler. Artık gerçeklikten kopmuşlar. Bir hayal aleminde yaşıyorlar.

Feti Yıldız ve Hayati Yazıcı'nın basın toplantısındaki sözlerini dinlerken acaba yanlış mı duydum diye düşündüm. Seçim propaganda yasağından Cumhurbaşkanının muaf tutulması anlaşılır gibi değil. Önceden başbakan dahil bakanlara özellikle üç tane bakan görevini bırakırdı. Bunu geçtik. ‘Başbakan' kelimesini kaldırıyorlar ama başbakanın yetkilerini kullanan Cumhurbaşkanını ilave etmiyorlar. Cumhurbaşkanına her şey serbest.

‘AĞAYA BELEŞ' MANTIĞI

Hem Ak Parti Genel Başkanı, hem Cumhurbaşkanı. Devletin olanaklarını kullanmak O'na serbest. Uçaklarını, hazinesini, bütün imkanlarını kullanmak serbest. Bunu ancak Şener Şen, rahmetli Kemal Sunal açıklayabilir. Bu tam anlamıyla ‘Ağaya beleş' mantığıdır. Gerçekten şaşkınlıkla izliyorum. Bu bittiklerinin bir işaretidir. Bu tükenmişliğin, aklı kaybettiklerinin bir işaretidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar