Muhalefet deli mi ki hayır çıkarsa seçim istesin

ANALİZ MUHALEFET DELİ Mİ Kİ HAYIR ÇIKARSA SEÇİM İSTESİN İktidar çevrelerinde referandumda “hayır çıkma” ihtimalinin daha yüksek olduğuna yönelik bir görüş hakim.Her ne kadar...

ANALİZ

MUHALEFET DELİ Mİ Kİ HAYIR ÇIKARSA SEÇİM İSTESİN

İktidar çevrelerinde referandumda “hayır çıkma” ihtimalinin daha yüksek olduğuna yönelik bir görüş hakim.
Her ne kadar “kesin evet çıkacak” deseler de bunun daha düşük olasılık olduğunu artık kendileri de biliyor. Bu nedenle çaresizlik içinde bir taraftan gerginlik politikası izlerken diğer yandan da muhalefeti tahrik ederek sertlik politikasına sapmalarını sağlamaya çalışıyorlar.
Dün bir bölümünü yazmıştım; başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş hayırcıların ama özellikle CHP'nin sakin ve barışçı tavrından çok rahatsız. Bunu bir tuzak olarak değerlendiriyor. Kurtulmuş'a göre eğer referandumdan hayır çıkarsa CHP hemen bir meşruiyet tartışması başlatacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını isteyecek.
Niye söylüyor bunu Kurtulmuş? Şu nedenle; “CHP hayır çıkarsa hiçbir şeyin değişmeyeceğini söylüyor. Ama onlar hemen saldırıya geçecek. Ey halkım bilin ki hayır çıkarsa kaos olacak, istikrar bozulacak.”
Buna halk kanar mı? Bilemem.
Numan Kurtulmuş bir de “Hemen erken seçim isteyecekler” demiş. Muhalefet isteyecek seçimi yani.
İyi de AKP'liler anayasa değişiklikleri Meclis'te görüşülürken kendi milletvekillerini tehdit etmek için seçim şantajını ileri sürmemiş miydi? Cumhurbaşkanı “ayağınızı denk alın, bu teklif Meclis'ten geçmezse seçime gideriz” dememiş miydi?
Yani çok açık ki eğer referandumda hayır çıkarsa muhalefetten önce iktidar kanadı zaten seçim isteyecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.807 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar