Moğolistan’ın yaptığını bile yapamıyoruz

Mukhit Birdkhan, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi mezunu. Ülkesi Moğolistan’da en büyük yabancı yatırım olan Oyutolgoi altın ve bakır madeni şirketinde yeraltı maden projesi bilgi işlem departmanında proje koordinatörü olarak çalışıyor.

Son dönemde Kaz Dağları’nda, Kirazlı’da yaşanan doğa katliamı ile ilgili fotoğrafları içi acıyarak görüyor, yazılanları içi acıyarak okuyor. Kanada şirketinin vahşice altın arama çalışması, yaptığı tahribat, Çanakkale’nin tek içme suyu barajının dibinde altın arandığı Kanada kamuoyuna anlatılabilse, inanıyorum bu şirket bir daha bu cesareti kendi kamuoyundan çekineceği için asla yapamaz.

Aralarında çok sayıda CHP’li milletvekili doğa katliamını yerinde gördü. Önce belirtelim tabii ki doğal kaynaklarımızdan yararlanılacak, kıymetli madenlerimiz çıkarılacak. Ama bunun usulüne göre yapılması, çalışmaların tamamlanmasından sonra aynı bölgenin yeşillendirilmesi esas olmalı. Biz de başta taş ocakları olmak üzere alınan alınıyor, tahribat yapılıyor, sonra o haliyle bırakıp gidiliyor.

ONLARA BAKALIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar