Memurun üzerinde büyük oyun

Yeniden “torpilli” döneme dönüldü. Torpili ortadan kaldırmak adına getirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) artık birçok kurumda işlemiyor. AKP'nin atadığı bürokratlar dışındaki...

Yeniden “torpilli” döneme dönüldü. Torpili ortadan kaldırmak adına getirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) artık birçok kurumda işlemiyor. AKP'nin atadığı bürokratlar dışındaki memurların yükselmeleri için yapılan yazılı sınavlar kaldırıldı. Sadece sözlü sınav yapılıyor, AKP'ye yakınlığı ile bilinen sendika üyeleri yükseliyor. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de “yarın başıma bir şey gelir” kuşkusuyla, emekliliği hak etmiş olanlar bir gün bile durmadan emeklilik dilekçesini veriyor.
Bu şekilde gidişlerle de, AKP'li olmayan devletten kopartılıyor. O kadar emekliye ayrılan var ki, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) memur emeklilik işlemlerini yürüten biriminde çalışanlar bu kadar başvurunun altından kalkamıyor. Yakın bir döneme kadar 1 hafta-10 gün içinde sonuçlandırılan emeklilik şimdi ayları buluyor. Bir an önce emeklilik işleminin yapılması için milletvekilleri devreye giriyor. Şikayetler o kadar arttı ki çıkarılan kararnameyle SGK'nın sadece emeklilik işlemlerinin yürütüldüğü biriminde çalışanlara 13 Mart itibariyle fazla mesai uygulaması getirildi.

TORPİLİN YOLUNU AÇTILAR

Devlet içindeki FETÖ yapılanmasını temizlemek adına yürütülen çalışmalar bazen rayından çıkıp haksızlığa dönüşüyor. Evet, etkili bir mücadele yapılmalı ama amirin kızdığı memuru FETÖ'cü diye attırmasına da fırsat verilmemeli. Bugün bürokrasi öyle bir hale geldi ki, FETÖ'yle uzaktan yakından ilgisi olmayan memur bile “başıma FETÖ belası getirilir” korkusunu yaşıyor. Bu durum, memurların sağlığını da etkiliyor. Haklı-haksız gönderilenlere hâlâ yargı yolu açılmadı. Yanlışlıkları düzeltmek adına kurulacağı belirtilen komisyonun da kurulacağı, Olağanüstü Hal'in de kaldırılacağı yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar