Mansur Yavaş’ın isyanı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın seçim çalışmalarında belediye olanaklarını sonuna kadar kullandığı bilinirdi bilinmesine ama bu kadarına da pes. AKP’nin adayı Mehmet...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın seçim çalışmalarında belediye olanaklarını sonuna kadar kullandığı bilinirdi bilinmesine ama bu kadarına da pes. AKP’nin adayı Mehmet Özhaseki’nin atamasını sağladığı Belediye Genel Sekreteri Refik Tuzcuoğlu, memurların bile mesai saatinde Özhaseki’nin gittiği yerlerde bulunması ve kalabalık oluşturması için her şeyi yapıyor.
CHP’nin Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş, göreve geldiğinde kimsenin işinden olmayacağını her fırsatta söylüyor. Ama, işini-gücünü bırakıp seçim çalışmalarına katılan, sanki adaymış gibi parti toplantılarında konuşma yapanlarla tabii ki kazandığı zaman yoluna devam etmeyecektir.

SİYASETÇİ GENEL MÜDÜR!

Örnek vereyim: Etimesgut Alsancak Mahallesi’nde Özhaseki’nin seçim irtibat bürosu açılışı yapılıyor. Organizasyonu belediye otobüs dairesi başkanı yapıyor. Açılışta, AKP Milletvekili Hacı Turan tabii ki konuşma yapar. Ama, EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu’ya ne oluyor? Bakıyorsunuz elinde mikrofon, seçim bürosunun açılışında siyasetçi gibi konuşuyor. Yakışır mı genel müdüre?

Seçim bürosunun açılışında bulunanların neredeyse tamamına yakını belediye personeli. Belediyenin kiraladığı 17 makam otomobiliyle müdürler taşındı. Diğer memurlar da belediyeye ait otobüslerle seçim irtibat bürosunun açılışı için götürülüyor. Kimse “Yok böyle bir şey” demesin. Bunların tamamının kayıtları var.

TUNA CEVAP VEREMİYOR   

Daha önce bu köşenin okurlarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın bir şeye karışmamasının istendiğini ve onun da bunu yerine getirdiğini belirtmiştim. Tanıyanlar, bu durumu Mustafa Tuna’ya yakıştıramıyor.
Başkanlığı döneminde belediye şirketi ANFA’ya yaklaşık 11 milyon liralık çanta, ajanda yaptırdığı belgelerle ortaya çıkan Tuna, bununla ilgili sorulara da cevap veremiyor. Melih Gökçek döneminde çıkarılan Belediye Bültenini “Gereksiz” diye kapattırmıştı. Sonra, yeniden yayımlattırdı. İyi de 160 bin adet basıldığı belirtilen gazete, gerçekten 160 bin adet basılıp dağıtıldı mı? Şimdi neden yayınını durdurdu? Yoksa, o söylentiler mi etkili oldu?
Mehmet Özhaseki’nin belediye işlerine bu kadar karışması yakışmıyor. Yakışmayan bir olaydan da söz edelim: Özhaseki, geçen hafta Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis toplantısına katılmıştı. Toplantı öncesi, bombaya karşı duyarlı olarak yetiştirilen köpekle, salonda arama yapıldı. Güvenlik önlemleri bir yana, protokol için şerit çekilmesine ne demeli? Meclis üyeleri kızgın, kırgın olmakta haksız mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 157 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 552 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar