Mafyanın 92 milyar liralık mal varlığına el konuldu

Organize suç örgütlerine karşı mücadele verilirken, suç örgütlerinin de Emniyete karşı operasyon yaptıkları anlaşılıyor.

Organize suç örgütlerine karşı mücadele verilirken, suç örgütlerinin de Emniyete karşı operasyon yaptıkları anlaşılıyor. Onları etkisiz kılmak, operasyonlarda daha fazla ileriye gitmelerini engellemek istiyorlar. Son operasyonlar, gizli tanığın iddiaları üzerine bazı emniyet mensuplarının tutuklanmaları, ister istemez bütün görevlileri ve polisi çekingen hale dönüştürür. Operasyon yapan, operasyona uğramaktan çekiniyor.

 Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Yasası’nda gizli tanık kullanılması vardı. Ancak, yönetmeliği yayımlanmadığı için işlerlik kazandırılmamıştı. İstanbul’da genelevde “sermaye” olarak çalıştırılan kadınlar borçlandırılıyordu, senet alınıyordu. Kadınlar, korkudan bu durumu ilgili makamlara şikayet edemiyordu. Şikayetçi oldular ama isimlerinin bilinmemesi, zarar görmemeleri için hepsine birer numara verildi. Polis bu süreçte önemli suç kanıtlarına da ulaşmıştı. Kadınlar o günlerde genelev patronlarının zulmünden kurtarılmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan, şunu sordu: Bu arsalar kimin? 12 Haziran 2024 | 6.568 Okunma Müsavat Bey yarın çok ağır konuşacak 11 Haziran 2024 | 1.782 Okunma “Gizli tanık” kelepçeden nasıl kurtuldu? 04 Haziran 2024 | 2.482 Okunma İlk dört maddenin tartışılması lüzumsuz bir konu 31 Mayıs 2024 | 2.681 Okunma Erdoğan’ın ziyaret ettiği Cemevi’nde iki vakıf karşı karşıya 29 Mayıs 2024 | 2.872 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar