Komutanın not defterinden o gece (1)

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili herkesin anlatacağı ilginç olaylar var. Uçaklardan önce 50-60 askerin Boğaz köprüsünün Asya-Avrupa geçişini trafiğe kapatması, Avrupa yönünün trafiğe...

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili herkesin anlatacağı ilginç olaylar var. Uçaklardan önce 50-60 askerin Boğaz köprüsünün Asya-Avrupa geçişini trafiğe kapatması, Avrupa yönünün trafiğe açık olması garip bir durumdu. Güneydeniz Saha komutanıyken “Balyoz Davası”ndan tam bin 12 gün cezaevinde tutulan Koramiral Can Erenoğlu, bu görüntüleri televizyondan izlerken, perdeyi açtı evinin üzerinden alçak irtifada geçen uçakları gördü.
Haberlerden, Genelkurmay Başkanlığı’nın önündeki tankların kimseyi yaklaştırmadığını öğrendi. Yanına bırakın silahı, çakı bile almadan evden çıktı. Amacı, darbe girişiminde bulunanlara karşı canı pahasına mücadele etmekti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı komutan giriş kapısının önüne saat 01.30 civarında otomobilini park etti. Genelkurmay önünde halktan yaklaşık 200 kişi vardı.

HAİNLERİ DİNLEMEYİN

Bazıları “Burada adam öldürüyorlar. Hava Kuvvetleri niye hiçbir şey yapmıyor?” diye hemen sürgülü kapının ardında nöbet kulübesinde bulunan nöbetçilere saldırmak isteyince “Onlar 2 Mehmetçik. Şu anda silahlı bir müdahalede bulunmaları karmaşa yaratır” diyerek o insanları sakinleştirdi. Genelkurmay’ın içinden devamlı silah ve makineli tüfek sesleri geliyordu. Yaklaşık 20-25 kişiyle birlikte Genelkurmay Başkanlığı kapalı otopark binasının önündeki parmaklıklara gitti. İçeride nöbet tutan silahlı erler ve arkalarında onlara emir verenler vardı.
Mehmetçiklere; “Vatan hainlerinin emirlerini dinlemeyin. Dinlerseniz siz de vatan haini olursunuz. Onlar size yalan söylüyor” diye birkaç kez bağırdı. Yanındakilere de “En büyük asker bizim asker” diye bağırarak kandırıldığına inandığı erleri emirlere uymamaları için teşvik ediyordu. Erlerin arkalarında rütbeliler vardı. Karanlıkta rütbelerini göremedi. Onlar da erlere “Benim emirlerimi dinlemezseniz asıl o zaman vatan haini olursunuz. O zaman da ben sizi vururum” dediler ve ardından havaya ateş açarak kalabalığı dağıttılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar