Kılıçdaroğlu’nu zora sokan kadınlar

CHP'nin önceki Genel Başkanı Deniz Baykal da birçok milletvekili gibi halk oylamasında “hayır” çıkması için çaba gösterdi. Sonuçların açıklanmasından sonra...

CHP'nin önceki Genel Başkanı Deniz Baykal da birçok milletvekili gibi halk oylamasında “hayır” çıkması için çaba gösterdi. Sonuçların açıklanmasından sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde neler yapılması gerektiğine ilişkin televizyonda görüşlerini açıkladı. Bu açıklamayı çok erken bulanlar da, açıklamanın arkasında başka amaçlar olduğunu öne sürenler de oldu.
Ardından Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın, hükümete yakınlığıyla bilinen gazetede Kılıçdaroğlu'nu “tek adam” olmakla suçlayan açıklaması geldi. Sağlar, ihraç edildiği CHP'ye Kılıçdaroğlu döneminde alındı, ön seçimde liste başı oldu, milletvekili seçildi. Sağlar, her ne kadar açıklamasının çarptırıldığını öne sürse de, meslektaşımızın böyle bir çarptırma yani söylenen dışında bir şey yazmayacağına da inanıyorum. Siyasetçiler, zora düştüklerinde hep “sözlerinin çarpıtıldığını” ya da “kastını aştığını” öne sürer.

TARHAN'DAN İLK ŞİKAYET

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı dönemine bakarsak, parti içinde yaşanan bazı olumsuzluklarda kadınlar ön plana çıkıyor. Emine Ülker Tarhan'la başlayalım. Dönemin Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı olan Emine Ülker Tarhan'la ilgili Kılıçdaroğlu'ndan dinlediğimi aktarayım:
“Emine Ülker Tarhan partimize geldi ve milletvekili olmak istediğini söyledi. Ankara'dan aday gösterdik, milletvekili seçildi. Siyasette deneyimli olmamasına rağmen kendisinin TBMM Grup Başkanvekili olmasını istedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar