Kılıçdaroğlu, bu davanın neresinde?

2023 yılının Kasım ayında yapılan CHP’nin 38. Kurultayı’nın iptali yani “Yok hükmünde sayılması” için açılan dava hâlâ sürüyor. Beş oturum yapılmasına rağmen bitmeyen, her seferinde ertelenen bir dava olma özelliği de devam ediyor. CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bu davanın şikayetçileri arasında olduğu sanılıyor. Kılıçdaroğlu’nun dava ile ilgili neden konuşmadığı da sıkça dile getiriliyor.

Bilinen şu: 38. CHP kurultayının “Mutlak Butlan” olması yani yok hükmünde sayılması halinde, Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlığa geleceği belirtiliyor. Dolayısıyla, davanın tarafı olmasa bile böyle bir kararın çıkmasının Kılıçdaroğlu tarafından da arzu edildiğine ilişkin görüş yaygın.

BU KADAR SÜRER Mİ?

Dava beş oturum yapılmasına rağmen bir türlü sonuçlanmıyor. Oysa batı ülkelerinde bu tür davalar bir oturumda sonuçlandırılıyor. Bu konuyu başka bir yazımda deneyimli hukukçu Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk’la konuşup yazacağım.

Her oturumda, duruşma erteleniyor. Peki nereye kadar? 15 Eylül’de davanın sonuçlanacağı bekleniyordu. Gerilimli günler, saatler yaşandı. “Mutlak Butlan” olarak bilinen dava ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Celal Çelik, “Bizim, kurultayın iptali yönünde açılan dava ile uzaktan yakından ilgimiz, alakamız yok” diyor. Dosyanın içeriğini öğrendiğimizde de, Kılıçdaroğlu’nun bir şikâyeti, dava ile ilgili bir beyanının da olmadığı anlaşılıyor. Ne kadar böyle söylense de, bilinse de, yine de bu iş Kılıçdaroğlu’nun üstüne yıkılıyor. Belki Kılıçdaroğlu’nun sinirli ve gerginliği de bundan kaynaklanıyor.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Artık kırgınlıkları unutma zamanı 02 Aralık 2025 | 99 Okunma Korkutan susuzluğa karşı ilk önlem turizmcilerden 01 Aralık 2025 | 131 Okunma “Otomobil hırsızlığından sabıkalı milletvekili!” 27 Kasım 2025 | 1.117 Okunma İnsanlar okula, işe aç gitmiyor 26 Kasım 2025 | 94 Okunma Ben dahil kimsenin makam odası kalmadı 25 Kasım 2025 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar