Karar: Gökçek’in mal varlığı araştırılacak

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hakkında iddia ve bazı imalarda bulunanlara kimsenin gözünün yaşına bakmadan dava açar. Artık uğraşın uğraşabildiğiniz kadar. Bu...

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hakkında iddia ve bazı imalarda bulunanlara kimsenin gözünün yaşına bakmadan dava açar. Artık uğraşın uğraşabildiğiniz kadar. Bu kez dava açtığı, tazminat istediği kişi ise eski Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş oldu.

Gürcan Dağdaş, Gökçek için “FETÖ üyesi”, “Organize suç örgütü üyesi, lideri” gibi iddialarının yanı sıra, filmlere konu olan “Zübük” tiplemesini de Gökçek için kullanmış. Bunun üzerine Gökçek de Dağdaş hakkında 10 bin liralık tazminat davası açtı. Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ilk duruşması Gökçek’in açtığı davayla ilgiliydi.

“GELİRİYLE ORANTISIZ”

Savunmasında Melih Gökçek’in kamu hizmetindeki geliriyle orantısız mal varlığına sahip olduğunu öne süren Dağdaş, bu nedenle mal varlığı araştırmasını talep etti. Gökçek’in avukatı Mehmet Ali Alan, mal varlığının araştırılması hususunun mahkemenin takdirinde olduğunu vurguladı.

Hakim Bayram Gökhan, davalı Dağdaş’a sordu. Dağdaş, “Davacı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı tarafından istifaya zorlanmıştır. Bütün gazetelerde iddialarımın kaynağını oluşturan haberler çarşaf çarşaf yayınlanmıştır. Bu bakımdan mal varlığının araştırılmasını, soruşturmanın genişletilmesini talep ediyoruz” dedi. Gökçek’in avukatı ise soruşturmanın genişletilmesi talebini kabul etmediklerini vurguladı. Dağdaş savunmasını şöyle sürdürdü:

“GANİMETÇİ ZİHNİYET”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 171 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 552 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar