Karadeniz olayında bir gariplik var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Ağustos’ta görev süresi sona erecek olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, yeni göreve başlayacak Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Ağustos’ta görev süresi sona erecek olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, yeni göreve başlayacak Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de Trabzonlu… Bakanın ili Trabzon’un Maçka ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen Astsubay Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün öldürülmesi, “Karadeniz’de neler oluyor?” sorusunu akla getiriyor.
Ne olduğunu anlatalım: Bölücü terör örgütünün öteden beri “Karadeniz’e açılma” planı var. Bölge halkının bu örgüte karşı tepkisi biliniyor. Örgütün, PKK adıyla faaliyette bulunması, taban edinmesi mümkün değil. İşte, bunun için geçmişte Karadeniz’e açılım yaparken Devrimci Halk Partisi adını kullandılar. Özellikle Tokat, Ordu, Giresun yöresinde etkili oldular. Bunlarla mücadele için Güneydoğu’da olduğu gibi köy koruculuğu sistemi getirildi. Devletin kararlı tutumu sonucu örgüt oradan atıldı. Dönemin Tokat Valisi Ayhan Çevik’in, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Halil Tuğ’un çabaları unutulmaz.

ORADA OLDUKLARI BİLİNİYORDU

2007 yılında Trabzon-Maçka yöresinde biri Suriyeli üç terörist kalmıştı. Suriyeli öldürüldü, iki terörist de yakalandı. Suriyeli teröristin çantasından 4 kilo un, zeytin, bölgenin haritası çıkmıştı. Geçen yıl Maçka merkezde üç polisimiz, Sümela Manastırı yakınında bir askerimiz şehit edildi. Örgüt yörede bulunduğunu eylemleriyle gösterdi.
Son olarak 4 kişilik terörist grubun, Maçka bölgesinde bulunduğu biliniyordu. Nereden mi? Hayvanların izlenmesi için kurulan foto-kapanlara yakalanmış, görüntüleri güvenlik birimlerinin eline ulaşmıştı. Daha sonra kurulan foto-kapanlar teröristler tarafından imha edilmişti.
Kuşkusuz bölgede, teröristleri yakalamak arazi yapısı, bitki örtüsü, sis, yağmur nedeniyle hayli zor. Çünkü insansız hava aracı drone sis nedeniyle kullanılamıyor. Helikopterle tarama sis yüzünden yapılamıyor. Geçmişte teröristleri yakalayıp güvenlik güçlerine teslim eden Karadenizlilerden, yine böyle adımlar atması beklendi. İmkan bulursa bunu yapacaklarını da herkes bilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 42 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 549 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar