İstifadan daha önemli konular var

AKP’li bazı belediye başkanları zorlamaya boyun eğip istifa ediyorsa, önemli açıkları olduğu ya da örgütsel bağlantıları bulunduğu akla gelir. O yüzden, istifalar bir yerde pazarlığa...

AKP’li bazı belediye başkanları zorlamaya boyun eğip istifa ediyorsa, önemli açıkları olduğu ya da örgütsel bağlantıları bulunduğu akla gelir. O yüzden, istifalar bir yerde pazarlığa dökülmüş durumda… Keşke belediyelerle ilgili çabanın çok az bir bölümü de AKP iktidarı döneminde Yunanistan tarafından işgal edilen 18 adamız için gösterilebilse… İzmir, Aydın ve Muğla il sınırları içinde olan ve bugün işgal altında bulunan adalarımızla ilgili hükümetin hiç sesi çıkmıyor.
Başka ülkelerde meydana gelen her olayı yakından izleyen, bunun için sert açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı ve Başbakan, ülkemizi ilgilendiren konuda ise alabildiğine sessiz… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da her fırsatta “işgal altındaki adalarımız” diyor ama her konuda cevap yetiştirenler, adalara gelince derin bir sessizliğe bürünüyor.

ÖZEL GÜNDEM BİLE OLMADI

2004-2013 yılları arasında bu konuda TBMM’de 67 adet yazılı soru önergesi verildi. Bunların bir kısmına hiç cevap verilmezken, bir kısmı da şablon içerikte ve geçiştirilerek cevaplandırıldı. 2015’teki sözlü soru önergesi cevabında, Türkiye’ye ait olduğu ifade edilen Marathi Adası, daha sonraki soru önergesine konu edildiğinde bu adanın Türkiye’ye ait olmadığı belirtildi.
2013-2017 arasında adalar konusunda TBMM Başkanlığı’na 8 Meclis Araştırma önergesi verildi. Bunların hepsi verildiğiyle kaldı. İşgalin başladığı 2004’ten bu yana TBMM adalarla ilgili özel gündemle hiç toplanmadı. Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım olmasa inanın adalarımızın işgal edildiğini bile öğrenemeyecektik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar