İşte, Gökçek’in mal varlığı

Devlet eski Bakanlarından Gürcan Dağdaş, Melih Gökçek için “FETÖ Üyesi”, “Organize Suç Örgütü üyesi, lideri” gibi iddialarının yanı sıra, filmlere konu olan...

Devlet eski Bakanlarından Gürcan Dağdaş, Melih Gökçek için “FETÖ Üyesi”, “Organize Suç Örgütü üyesi, lideri” gibi iddialarının yanı sıra, filmlere konu olan “Zübük” tiplemesini de Gökçek için kullanmıştı. Bunun üzerine Gökçek de, Dağdaş hakkında 10 bin liralık tazminat davası açtı. Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ilk duruşması Gökçek’in açtığı davayla ilgiliydi.

Avukat tutmayan Dağdaş, savunmasında Melih Gökçek’in kamu hizmetindeki geliriyle orantısız mal varlığına sahip olduğunu öne sürdü ve bu nedenle mal varlığı araştırması talep etti. Gökçek’in avukatı, mal varlığının araştırılması hususunun mahkemenin takdirinde olduğunu vurguladı. Bu mahkeme kararını Gökçek’e sorduğumda, “Ben, servetimin araştırılmasından endişe eden bir adam değilim” demişti.

ÖNCE BU KARAR

22 Kasım’da bu köşede Gökçek hakkında mal varlığı araştırması yapılacağını duyurmuştum. Mahkeme kararında şöyle deniliyordu:

“Tapuya ve bankalara müzekkere yazılarak davacı Melih Gökçek’in, ilk belediye başkanı seçildikten (27 Mart1994) sonraki taşınmazların, üzerine kayıtlı tapu kayıtlarının sorulmasına, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden davacının ilk belediye başkanı seçildiği dönemde bildirdiği mal beyanının istenmesine, sair hususların bilahare değerlendirilmesine.”

Melih Gökçek öteden beri mal varlığı iddialarıyla gündeme getiriliyor. Bu durum, kuşkusuz Gökçek’i de rahatsız ediyordur. En azından gerçek neyse mahkeme eliyle ortaya çıkacaktır. Ancak, tazminat davası açan Gökçek olduğuna göre onun mal varlığının bu davanın konusu olması da ilginçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 674 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 459 Okunma Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? 13 Mart 2024 | 235 Okunma Hükümete verilen muhtıra 12 Mart 2024 | 108 Okunma Emekli Ayşe hanımın üç maaşı Cumhurbaşkanlığı’na gitti 08 Mart 2024 | 164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar