İnce, inceden inceye çalışıyor

Muharrem İnce, 33 yaşında CHP İl Başkanlığı, 4 dönem milletvekilliği yaptı. Partisinin TBMM Grup Başkanvekilliği görevinde bulundu. Cumhurbaşkanı adayı oldu. Seçimi kaybetti. Seçim gecesi...

Muharrem İnce, 33 yaşında CHP İl Başkanlığı, 4 dönem milletvekilliği yaptı. Partisinin TBMM Grup Başkanvekilliği görevinde bulundu. Cumhurbaşkanı adayı oldu. Seçimi kaybetti. Seçim gecesi hiçbir açıklama yapmaması nedeniyle eleştirildi. Şu anda emekli milletvekili.

İnce, iddiasından hiçbir şey kaybetmiş değil. “CHP’nin Genel Başkanı olacağım. Genel Başkan olarak Cumhurbaşkanı seçimine gireceğim ve kazanacağım” diyor. Böyle bir şey olur mu bilemem ama İnce, inceden inceye çalışıyor.

GİZLİ ÇEKİM

İnce’nin partide şimdi bir görevi yok. Ama geniş bir kadroyla memleket meseleleri üzerine çalışmalar yapıyor. Örneğin dış politikadaki gelişmeler oturulup enine-boyuna tartışılıyor. Ekonominin durumu uzmanları tarafından anlatılıyor. Sanki, yarın göreve başlayacakmış gibi çalışılıyor, gündemden kopmuyor. İnce’nin bir özelliği de her çalışma konusu ile ilgili notları kalemle yazması oluyor. CNN Türk’te, Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan İnce, hemen her konuda hazırlık yapmış ve her konuyu da el yazısıyla yazmış. Hangi konuda soru yöneltiliyorsa, İnce, hemen o kağıtları çıkarıyordu.

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifini nasıl aldığını şöyle anlattı: “Cumhurbaşkanlığı seçiminden yaklaşık 6 ay kadar önce genel başkana gidip, aday olmasını önerdim. Eğer aday olmayacaksa ben aday olacağımı söyledim. Konu orada kaldı. 28 ya da 29 Nisan tarihinde genel başkan beni yanına davet etti, anketler yaptırdık, senin aday gösterilmeni isteyenlerin oranı yüzde 85 civarında.”

Bu konuşma ikisinin arasında kaldı. Kimsenin duymasını istemiyorlardı. Kılıçdaroğlu, Mayıs ayının ilk haftasında İnce’nin adaylığını açıklayacaktı.  Bu arada da Muharrem İnce’nin hazırlık yapması gerekiyordu. Ortada daha ne fotoğraf, ne otobüsün giydirilmesi vardı. Bir de şöyle bir durum vardı: Açıklama yapmadan fotoğraf çektirmesi halinde, bu duyulacak ve İnce’nin aday olduğu ortaya çıkacaktı. Fotoğraf için stüdyoya gitmedi, gizli saklı bir şekilde arkadaşının ofisinde çektirdi. CHP’nin otobüsünde bulunan Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları çıkarıldı, yerine İnce’nin fotoğrafları giydirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar