İmamoğlu görüntüleri için gözler Zafer müdürde

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (28.01.2022)'' İmamoğlu görüntüleri için gözler Zafer müdürde'' başlıklı yazısı.

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, yasa dışı dinleme iddiaları nedeniyle geçmişte açığa alındı, uzun süre yargılandı. Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi’nde, dinlemeye adı karışan diğer 8 sanıkla birlikte beraat etti. AKP iktidarı döneminde yıldızı parladı. Sonunda, her emniyet mensubunun hayalini kurduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, balıkçıya gitmesi ve o MOBESE görüntülerinin basına servis edilmesi gözlerin İl Emniyet Müdürlüğü’ne çevrilmesine neden oldu. MOBESE kayıtlarını kim çıkardı, bunun için kimin talimatı oldu, kayıtlar çıkarıldıktan sonra kime teslim edildi, sonra basına servisi kim yaptı?  Hadi bakalım çıkın işin içinden.

YETER Kİ İSTE

İşin içinden çok kolay çıkılır. Yeter ki ilgili makamlar bunu çözmeye kararlı olsun. Hemen belirteyim, kimin aldığını belirlemek 1 dakikalık, hadi bilemediniz 5 dakikalık iş. Bütün kuşkular İstanbul Emniyet Müdürlüğü üzerinde toplandığı için Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bu konunun üzerinde önemle durmalı, görüntülerin nasıl çıktığını ortaya koymalı.

MOBESE görüntüleri ancak şu hallerde Emniyet Müdürlüğü dışına çıkarılabilir:

– Savcılık makamının isteği üzerine yürütülen bir soruşturma kapsamında olayın çözülmesi için istenebilir.

– Mahkeme tarafından yürütülen bir kovuşturma kapsamında olayın aydınlatılması için istenebilir.

– İdari soruşturma kapsamında ön inceleme, araştırma-soruşturma kapsamında alınabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.807 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar