İfadelerde geçen bomba isimler ve Pensilvanya pijaması

FETÖ soruşturmalarıyla ilgili ifadeleri, açılan davalarda sanık ve tanıkların anlatımlarını dinlediğiniz zaman bu yapının devletin her tarafını sardığını anlıyorsunuz....

FETÖ soruşturmalarıyla ilgili ifadeleri, açılan davalarda sanık ve tanıkların anlatımlarını dinlediğiniz zaman bu yapının devletin her tarafını sardığını anlıyorsunuz. Açıkçası müthiş bir birliktelik olmuş. Yollar ayrıldıktan sonra mücadele siyasetçi ve yakınlarına dokunulmadan devam ediyor.
Duruşmalarda ilginç açıklamalar oluyor. Bir meslektaşımız halen milletvekili olan ve partisinde etkili görevlerde bulunan siyasetçinin, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan yakınının yargılandığı duruşmayı izledi. Yargılanan kişi, ifadesinde, “Akrabam olan siyasetçi bana Fetullah Gülen’in bulunduğu Pensilvanya’dan dualı pijama getirdi” diyordu.

GÖRÜNTÜLER DÖKÜLDÜ

FETÖ’den tutuklu kişinin, oğlunun düğününde milletvekillerini görüyorsunuz. Sanıklar, kendilerini kurtarmak için bunları ortaya döküyor. Bakıyorsunuz siyasetçi ile FETÖ’cü olarak bilinenler bir dönem hep birlikte olmuş, birlikte hareket etmiş. Üst düzey kamu görevlisinin, FETÖ’den yargılanan kişinin yemeğindeki görüntülerine ne demeli. FETÖ’cüler, savunmalarında, öyle isimlerle birlikte görüntülerini ortaya koyuyorlar ki mahkeme heyeti de şaşırıyor.
Kendisi bir bakanlıkta müşavir, eşi hakim. Müşavir olan etkili bir siyasetçinin kardeşi. İkisi de halen görevde. İfadeler doğruysa karı-koca FETÖ’cü. Tabii şu dönemde her ifadenin doğru olamayacağını da dikkate almak gerekiyor. Kişiler, kendilerini kurtarmak için parti yöneticilerinin, bakanların, milletvekillerinin, üst düzey bürokratların adını da verebiliyor. Aynı zamanda bu davaları sulandırma yöntemidir ama ifadelerde yer alan müthiş iddiaların tamamının gerçekdışı olduğu da söylenemez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar