İddianamesini göremeyenler...

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değişik illerde davalar devam ediyor. Çok sanıklı olan davalarda bile iddianameleri hazırlandı, kabul edildi, davalarında önemli mesafe alındı. En az sanıklı darbe girişimi...

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değişik illerde davalar devam ediyor. Çok sanıklı olan davalarda bile iddianameleri hazırlandı, kabul edildi, davalarında önemli mesafe alındı. En az sanıklı darbe girişimi davalarından birisi Manisa’da olmasına, üstelik o gece silah patlamamasına rağmen nedense bu soruşturma bitirilemedi, iddianamesi tam 16 aydır hazırlanmadı, dolayısıyla davasına da geçilemedi.
Gazetelerde küçük bir haber yayımlandı. “Tutuklu Manisa 1. Piyade Er Eğitim Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, hastanede vefat etti” diye. Yavuz Paşa gibi, ağabeyi Aydın Arslan da Güneydoğu’da terörle yıllarca mücadele veren isimlerden birisiydi. Biraz hatırlatalım.

O VALİNİN KARDEŞİ

Güneydoğu’da olaylar alabildiğine yoğundu. Şırnak, olayların en önemli merkeziydi. İl yapıldığında bile Valiliğe kimse gitmek istemiyordu. Aydın Arslan, gönüllü olarak Şırnak’a gitti. Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge Valiliği’ne kimse gitmek istemiyordu. Aydın Arslan, OHAL Bölge Valisi oldu. O zor dönemde Arslan, mücadelenin hep ön sırasında yer aldı. Sonunda o koca yüreği yorgunluklara, gerilimlere daha fazla dayanamadı. Kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Aydın Arslan’ın kardeşi Yavuz Aslan askerdi. O da uzun süre Güneydoğu’da görev yaptı. Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevinde bulundu. 15 Temmuz 2016’da darbe girişimi yaşanırken, Arslan yıllık iznini kullanıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar