Haksızlığı duyurmak için kendini feda etti

“Hayatımızı mahvettiler. Neticesi böyle olacağı zaten belliydi. Ama böyle olmamalıydı. Vatanına, milletine hizmetten başka bir şeyi olmayan insanlara bu büyük zulüm yapılmamalıydı” dedi. Bunu...

“Hayatımızı mahvettiler. Neticesi böyle olacağı zaten belliydi. Ama böyle olmamalıydı. Vatanına, milletine hizmetten başka bir şeyi olmayan insanlara bu büyük zulüm yapılmamalıydı” dedi. Bunu söyleyen Hava kuvvetleri Komutanlığı’nın emekli Albay Tuna ablası, emekli Korgeneral Vural Avar’ın sevgili eşiydi.

Hatay’da yaşayann göz doktoru akrabasına göz ameliyatını yaptırmıştı. Acı haberi dün sabah aldığında sevgili eşinin cenazesini Sincan F Tipi yüksek güvenlikli cezaevinden, yani terör ve organize suç örgütü mensuplarının yattığı cezaevinden almak için yola çıktı. Göz yaşları, gözünü kapatan bandajın altından sızıyordu.

UYAN PAŞAM UYAN

O, “28 Şubat Davası’nda yaşanan haksızlıkları, sahte belgelerle kurgulan olaylara isyan etti. Rahatsızlıklarına rağmen cezaevinde doktora gitmemek için hep direndi. ‘Doktora gitmemizi bile malzeme yaparlar’ diyordu. Ölmek, kendisi ve arkadaşlarının uğradığı haksızlıkları duymak istemeyenlere duyurmayı amaçlıyordu. Hayatta kalmış olsa ve ömrü yetse tam 2051 yılında tahliye olacaktı. İşte, 28 Şubat Davası hükümlüleri için tahliye tarihi hep böyle.

Emekli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar