Hakkını yemeyelim bunlar hep AKP’nin eseri

Yeni müfredata göre yazdırılacak kitaplarla eğitimde köklü değişiklik 2018-2019 öğretim yılında olacak. Müfredat tartışılırken, ulusal bayramların okullarda kutlanmayacağı, ardından da...

Yeni müfredata göre yazdırılacak kitaplarla eğitimde köklü değişiklik 2018-2019 öğretim yılında olacak. Müfredat tartışılırken, ulusal bayramların okullarda kutlanmayacağı, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nın (TEOG) kaldırılmasıyla ilgili talimatı gündeme oturdu.
Dün de, eğitim yönetmeliğinin “Milli Bayramlar, Belirli Gün ve Haftalar” bölümünden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın çıkarıldığı, dolayısıyla, bu bayramların artık kutlanmayacağı gündeme geldi.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Konuyu Talim ve Terbiye Kurulu yetkililerine ve bazı okul yöneticilerine sordum, durum farklı. Milli bayramlar, belirli gün ve haftalar arasında öteden beri yer almıyor. Yani, değişen bir şey yok. Konuştuğum Talim ve Terbiye Başkanlığı yetkilisi de konuyu araştırdıktan sonra şunları söyledi:
“Ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günlerinde yapılacak tören ve kutlamalar yönetmelikte yer alır. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nde tekrar yer verilmiyor. Öteden beri böyledir.”
İki okul yöneticisiyle konuştum, onlar da milli bayramların ayrı, belli gün ve haftaların ayrı ayrı kendilerine bildirildiğini, dolayısıyla bayramları kaldırma diye bir durumun olmadığını belirttiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar