Hadi gözünüz aydın o da başarıldı!

'' Öğrenci Andı, yalnızca derslerden önce her gün topluca okutulması uygulamasının kaldırılmasında hukuka aykırılık yoktur.”

İlkokullarımızda 1933 yılında okutulmaya başlanan andımız, AKP hükümetinin “Çözüm süreci” olarak nitelediği 2013 yılında, yönetmelikten çıkarıldı. Ama Milli Eğitim'in yönetmelik değişikliğine karşı toplumun duyarlı kesimleri, bazı öğretmen sendikaları, “Ankara'da Hakimler var” dedi ve yönetmeliğin iptali için davalar açtı.

Andımız'ın yönetmelikten çıkarılması üzerine dava açanlardan birisi de Emekli Yargıtay Üyesi Ali Suat Ertosun'du. Yeğeni adına Danıştay 8. Dairesi'nde, Andımız'la ilgili kararla ilgili olarak yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için dava açtı. Dava, Ertosun'un yeğeni lehine sonuçlandı.

ARAŞTIRMA YAPMADAN

Danıştay 8. Dairesi'nin gerekçeli kararında şöyle denildi: “Öğrenci Andı'nın kaldırılmasını gerekli kılacak idarece yaptırılmış eğitim biliminin gerekleri ve pedagojik formasyon ilkeleri bakımından değerlendirmeler içeren araştırma, inceleme ve tespit bulunmamaktadır.

Sözü geçen Andın okutulmaya başlamasından itibaren dayanağını oluşturan Anayasal ve yasal kurallarda bir değişiklik yapılmamıştır. Toplumsal değer...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 148 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 459 Okunma Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? 13 Mart 2024 | 234 Okunma Hükümete verilen muhtıra 12 Mart 2024 | 108 Okunma Emekli Ayşe hanımın üç maaşı Cumhurbaşkanlığı’na gitti 08 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar