Geldikleri gibi gittiler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı gazetelerin Ankara Temsilcileri ve yazarlarıyla bir araya geldi ve kayıtları başka illerde olan sığınmacıların, yakalanıp kayıtlı oldukları illere...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı gazetelerin Ankara Temsilcileri ve yazarlarıyla bir araya geldi ve kayıtları başka illerde olan sığınmacıların, yakalanıp kayıtlı oldukları illere gönderildiğini söyledi. Bunun için sayılar verdi. Aslında yapılan tabii doğru bir işlem ama önemli olan bunun uygulanması, sığınmacının kayıtlı olduğu ilde ikametlerinin sağlanmasıdır. Ancak durum hiç de bakanın açıkladığı gibi değil.

İstanbul’da yakalanıp sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine götürülen Afganistan ve Pakistan uyruklularından yaklaşık 600’ü de Osmaniye’de bulunan merkeze getirildi. 24 Temmuz’da Osmaniye’ye getirilenler hakkında hemen hiçbir işlem yapılmadan sokağa salındı. Açıkçası getirildiler, onlar da ortada bırakılınca gittiler.

BAKANA KIRMIZI KART

Yabancı uyrukluların ülkemizde karıştığı olayları öğrenmek de mümkün olmuyor. Ancak, şu bir gerçek ki, yabancı uyrukluların illerinde ilçelerinde olmalarını yörede yaşayanlar istemiyor. Niğde’nin Bor ilçesi gibi 15 yerde “Geri gönderme merkezi” kurulacak. Bakan Süleyman Soylu’nun bu kararına şiddetle itiraz geldi. CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, şunları söyledi:

“İstanbul’dan Osmaniye’ye getirilenler hakkında hiçbir işlem yapılmadan sokağa bırakıldığını biliyoruz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyorum: Bor ilçesi sınırları içerisinde yapılması düşünülen geri gönderme merkezinden, Osmaniye’de yapılan uygulamanın aynısı yapılırsa bu Bor ilçemizde infial yaratmaz mı? Çıkacak herhangi bir olayın önünü kim kesecek, bu sorumluluğu kimler alacak? Biz CHP il örgütü olarak yapılan mülteci politikasını şiddetle kınıyoruz, bundan dolayı hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, hemde Bor ilçemizde yapılması düşünülen geri gönderme merkezine kırmızı kartımızı gösteriyoruz.”

BU NASIL SIĞINMACILIK?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar