'FETÖ ile mücadelem ölene dek sürecek'

FETÖ’nün hedefindeki 43 yıllık emniyetçi Uzunkaya polis teşkilatının 1 numarası oldu… Uzunkaya, terör örgütü ile savaşını ve hedeflerini SÖZCÜ’ye anlattı.Celal Uzunkaya ve Mustafa...

FETÖ’nün hedefindeki 43 yıllık emniyetçi Uzunkaya polis teşkilatının 1 numarası oldu… Uzunkaya, terör örgütü ile savaşını ve hedeflerini SÖZCÜ’ye anlattı.

Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken gelen bir ihbar, açığa alınmalarına ve yıllarca yargılanmalarına yol açtı. FETÖ’cü komplonun hedefindeki isim Celal Uzunkaya, İzmir ve Antalya’da emniyet müdürlüğü yaptı. Mesleğinin 43’üncü yılında emniyet teşkilatının 1 numarası oldu.

Hanefi Avcı, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü döneminde bir kitap yazdı. kitabında, “Emniyet Teşkilatı bünyesinde cemaat yapılanmasının bulunduğunu, kadrolaşma ile bir suç örgütü oluşturulduğunu, hukuka aykırı eylem ve operasyon yapıldığını, bazı kişiler hakkında komplolar düzenlendiğini” çekinmeden, korkmadan yazdı. O cezaevine gönderilirken Mülkiye Başmüfettişi Ferda İleri, Mülkiye müfettişleri Mustafa Yavuz, İlhami Doğan ve Polis Müfettişi Necat Özdemiroğlu, Avcı’nın iddialarını araştırmak-soruşturmakla görevlendirildi. 2011 yılının mayıs ayında aralarında Ankara, İstanbul, İzmir emniyet müdürlerinin de bulunduğu, emniyet genel müdür yardımcıları ve 30’a yakın daire başkanının ifadesine başvuruldu. İfadesine başvurulanlar, sanki Emniyet’teki yapılanmayı ilk kez duyuyorlarmış gibi “Fethullahçı bir yapılanma olsa mutlaka duyardık” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 339 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar