Erdoğan’ın ziyaret ettiği Cemevi’nde iki vakıf karşı karşıya

Ankara’nın Mamak ilçesi sınırlarında bulunan Hüseyin Gazi Dergahı, yalnız Alevi vatandaşlarımızın değil, Türkmenlerinde önemli bir dergahı. Her yıl binlerce kişi türbeyi ziyaret eder, yardımda bulunur.

Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı’na tahsisli olan dergah, uzun süredir dava konusuydu. Dava sonuçlandı, dergahın bu vakıftan çıkarılıp, Alevi İnanç Birliği Vakfı’na devredilmesi için taraflara tebligat yapıldı. Ancak, dergahı mevcut yönetim boşaltmaya niyetli değil. Yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklar.

Hüseyin Gazi Dergahı bilinir, tanınır ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Ağustos 2022’de ziyareti öncesi Cemevi’nde bulunan Atatürk, Hz. Ali ve Mevlana’nın yağlı boya resimlerinin üzerlerinin kapatılıp, Kültür Bakanlığı’ndan getirilen çerçeveli resimlerin başka bir duvara asılması günlerce konuşuldu. Aynı dergah, bu kez iki Alevi Vakfı arasında “Tahsis kavgasıyla” gündemde.

“DERGAH BİZE TAHSİSLİ”

Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı’na yapılan tebligatta, Dergahı ve müştemilatının boşaltılması, dergahın Alevi İnanç Birliği Vakfı’na mahkeme kararıyla tahsis edildiği belirtildi. Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ali Timurtaş Özmen ile Hüseyin Gazi Cemevi Dedesi Hüseyin Öz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın türbe ve Cemevi ziyaretine eşlik etmişlerdi. Özmen ve Öz gelişmeleri bize şöyle anlattı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Darbe soruşturmalarının sonucu ve görüşülmeyen rapor 17 Temmuz 2024 | 2.705 Okunma Kılıçdaroğlu: Şimdi bunlar yapılmalı 16 Temmuz 2024 | 4.822 Okunma “Adnan Hoca” 8 bin 658 yıl hapis cezasının kaç yılını yatacak? 12 Temmuz 2024 | 2.799 Okunma Sarıklı-cübbeliyi orduevine aldılar gazileri askeri kampa almadılar! 10 Temmuz 2024 | 2.746 Okunma Cezaevinde olanlara inanamayacaksınız 09 Temmuz 2024 | 2.316 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar