Emniyet’in lüks otomobilleri ve ‘Garson’un itirafıyla açığa alınanlar

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bu hafta 'Emniyet’in lüks otomobilleri ve ‘Garson’un itirafıyla açığa alınanlar' balıklı yazısını kaleme aldı.

Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na getirilmesinden sonra organize, narkotik, asayiş, konularında önemli operasyonlar yapılıyor. Kuşkusuz önceki dönemlerde çete liderlerine operasyonlar yapılıyordu yapılmasına ama bunun yeterli olmadığı bakan değişikliğiyle daha iyi anlaşıldı. 

Meğer S.Soylu döneminde ne kadar çok kişi sahte belgelerle Türk vatandaşlığına alınmış. Şimdi geriye dönük araştırmalarla bunlar belirleniyor ve hemen vatandaşlıktan çıkarılıyor. Ne yazık ki bunların bir kısmı kırmızı bültenle aranmasına rağmen vatandaş yapılmış!

AMA BÖYLE OLUR MU?

Bazı çetelerin önde gelen isimlerinin kullandığı lüks otomobillerinin suçtan elde edildiği kesin gözüyle bakılıyor. Ama bunu kanıtlamak gerekiyor. Bazısının değeri 24 milyon lira olan 23 otomobil, mahkeme kararıyla Emniyet Müdürlüğü’ne verildi. Daha kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmamasına rağmen, bu araçların polis aracı olarak kullanılması da sanırım ilk kez oluyor. İşte bu durum hayli yadırgandı.

Suçta kullanıldığı yargı kararıyla kesinleşmeden bu araçları yediemine teslim etmek yerine orijinalliğini bozup polise tahsis edilmesinin ileride sıkıntıları ortaya çıkabilir. Dava sonuçlanır, bu araçların suç işlenmesinde kullanıldığı saptanırsa Devlete geçer. O zaman gerçek ihtiyaç duyulan aracalar belirlenir, pahalı araçlar satılıp polise yeni araçlar alınması da mümkün.

Yıllarca bu çetelerin İstanbul’da dolaşmasına, suç işlemesine tam engel olamayanlar, şimdi çetelerden ele geçirilen lüks otomobillere binecek mi? Örneğin İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş böyle otomobile binince içi rahat edecek mi?

BU UYARI POLİSLERDEN

Açıkçası bu lüks otomobillere kimse binip şoför koltuğuna geçmek istemiyor. Çünkü bunun ağır bir sorumluğu var. Nedeni İstanbul’da görevli polis memuru şöyle anlattı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar