Emekliliğini isteyen Özel Kuvvetler Komutanı’nın sözleri

Özel Kuvvetler, Türkiye’nin en savaşçı ve gözde birliğidir. Yurt içinde ve yurt dışında en kritik operasyonlar Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı timler tarafından yapılır....

Özel Kuvvetler, Türkiye’nin en savaşçı ve gözde birliğidir. Yurt içinde ve yurt dışında en kritik operasyonlar Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı timler tarafından yapılır. Aldıkları eğitimler çok özel. Bunlar içinde öyle savaşçı askerler var ki, 100 PKK’lının bulunduğu araziye o askeri bırakın, onları öldürdüğü gibi, kendisi yara almadan kurtulur. İşte, o askerlerden birisi, emekliye ayrıldıktan sonra, şimdi bir dost ülkeye özel kuvvet yetiştirmek için eğitim veriyor.

Türkiye, Kuzey Irak’a 30’a yakın etkili sınır ötesi harekat yaptı. Yani, araziyi askerimiz çok iyi biliyor. Bölgemizde yaşanan gelişmeler, Cumhurbaşkanı’nın isteğiyle askerimizin Suriye topraklarına girmesinin yolunu açtı. “Fırat Kalkanı” operasyonunu Korgeneral Zekai Aksakallı yönetmişti.

ÖNCE DAĞITILDI

Aksakallı ile birlikte sınır ötesinde görev yapan tugay komutanlarından Tuğgeneral Halil Soysal ile Tuğgeneral Ertuğrul Erbakan da görevlerinden alındı. Özel kuvvetler Komutanlığı’na 2017 yılında getirilen Ahmet Ercan Çorbacı, diğer komutanlara göre daha kıdemsiz olmasına rağmen, kurmay subay olması nedeniyle daha kıdemli sayılıyordu.

Fırat Kalkanı Harekatı’na dönem dönem katılan tugay komutanlarından Soysal, 3. Ordu Harekat Başkanlığı’na, Tuğgeneral Ertuğrul Erbakan ise Sivas Er Eğitim Tugayı Komutanlığı’na verilmişti. Bu yer değişiklikleri hayli konuşulmuştu. Ancak, bu gelişmelerin Özel Kuvvetler’de zafiyet yaratmaması için en çok o birliğin askerleri çaba gösterdi.

“HAKSIZLIK OLUR”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar