Ekmek fiyatının artmaması isteniyorsa...

Ekmek parası için çalışırız. Yerde gördüğümüz ekmeği öper, onu yüksekte uygun bir yere bırakırız. Soframıza yemekten önce ekmek gelir. Hele acıkmışsak yavan ekmekle...

Ekmek parası için çalışırız. Yerde gördüğümüz ekmeği öper, onu yüksekte uygun bir yere bırakırız. Soframıza yemekten önce ekmek gelir. Hele acıkmışsak yavan ekmekle karnımızı doyururuz. Dilenen insan “Bir ekmek parası” der. Nimetimizden hiç vazgeçmeyiz.

Piyasaya göre Halk Ekmek büfelerinde ekmek daha ucuza satılıyor. O yüzden yağmur-soğuk demeden kuyruklar uzuyor. Sanki kıtlık olacakmış gibi evine ihtiyacının çok üzerinde ekmek alanlar oluyor. O yüzden talebi karşılamakta Halk Ekmek fabrikaları da zorlanıyor.

DEVLET EL ATMALI

Ankara’da odun ateşiyle taş fırında ekmek pişiren bir fırına gittim. Önlüğümü giydim, kepimi taktım. Alev alev yanan ateşin karşısında pişmiş olan ekmekleri çıkarmaya çalıştım. İsmail Usta, ekmek çıkarmaya çalıştığım fırın küreğini tutuşumu beğenmedi. Ocağın içinden onları nasıl çekeceğimi gösterdi. Uygulamaya geçince de çok beğendi. Recep Usta ve Mehmet Usta da ocak başındaydı. Değişik ekmek çeşitleri ve bunların da ununa göre farklı fiyatları var. Ama geleneksel ekmeğin 200 gramı şu anda 2 lira 25 kuruştan satılıyor.

Mayıs ayında 50 kiloluk bir torba unun fiyatı 125 lirayken, bugün aynı un 360...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 541 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar