Ecevit “İsrail soykırım yapıyor” deyince neler yaşadı? 

Duvarları yıkıp silahlı gruplarla İsrail’e giren yalnız Hamas değil, Gazze’de bulunan farklı farklı gruplar da yer aldı. İsrail’in dış istihbarat kuruluşu Mossad, iç istihbarat kuruluşu...

Duvarları yıkıp silahlı gruplarla İsrail’e giren yalnız Hamas değil, Gazze’de bulunan farklı farklı gruplar da yer aldı. İsrail’in dış istihbarat kuruluşu Mossad, iç istihbarat kuruluşu Şabak’ı atlatmak sanıldığı gibi zor değilmiş. Binlerce roket hazırlanıyor, bunun içinde kullanılan malzemeler Gazze’ye giriyor, iki istihbarat kuruluşunun da bu durum dikkatiniçekmiyor! Demek ki “Oyun içinde oyun var.”

Bırakın yalnız İsrail’i, dünyada şaşkınlık yaratan bu baskından sonra özellikle İsrail Hava Kuvvetleri, neredeyse Gazze’de taş üstünde taş bırakmadı. Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bini geçti. Yalnız Gazze’de değil, İsrail tarafında da hayatını kaybeden sivillere üzülüyoruz. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan iki devletli çözüm ve Türkiye’nin garantör ülke olmaya hazır olduğunu her toplantıda vurguluyor.

“ASKER GAZZE’YE”

Şu bir gerçek ki, kalıcı bir barış olmadan Filistin’de ve İsrail’de olaylar durmaz. Barış sağlanamazsa İsrail, Filistinliler’i susturmak için daha çok öldürmeye, daha çok baskıya devam edecektir.

Ülkemizde coşkulu bir kalabalık “Asker Gazze’ye” çağrısı yapıyor. Bu, bir ülkeyi ilgilendiren konu değil...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 342 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.810 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.145 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar