Dönüş yok, giriş var. Bedeli de 25 bin dolardan başlıyor

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk’ün bugünkü (20.04.2022)''Dönüş yok, giriş var. Bedeli de 25 bin dolardan başlıyor’’ başlıklı yazısı.

Suriyeliler başta olmak üzere ülkemizdeki sığınmacı sayısı net olarak bilinmiyor. Kayıtlı olanlardan fazla, yasadışı olarak giriş yapanlar var. Yakalanan ve ‘Geri Gönderme Merkezi’ne götürülenlere ülkeleri sahip çıkmadığı için, bunların bakımları da devlet tarafından yapılıyor. Gönderilemeyenler belli bir süre merkezlerde kaldıktan sonra bırakılıyor.

CHP’li milletvekillerinin ülkemize sığınanlarla ilgili sorularına İçişleri Bakanı ya hiç cevap vermiyor ya da aylar sonra, “İşlemler kanun ve yönetmeliklere göre yapılmaktadır” deyip sözde cevap vermiş oluyor. CHP Genel Başkanı’nın, çok rahatlıkla cevaplandırılabilecek sorularına cevap vermek yerine, konuyla ilgisi olmayan karşı sorular yöneltiyor.

SURİYE’DEN KAÇIŞIN BEDELİ

Suriye başta olmak üzere ülkemize sığınan yabancı sayısında önemli ölçüde artış yaşanıyor. Sınır boylarına duvarlar çekilince, kamera sistemi kurulunca,  nöbetçi kulübelerinin sayısı artırılınca ülkemize giriş de zor oluyor. Ama imkansız değil. Sadece Türkiye’ye kaçak olarak girişin bedeli arttı.

İnsan kaçakçıları, Suriyeli hangi ile gitmek istiyorsa ona göre fiyat belirliyor. Kendileri için en güvenli il olarak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.807 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar