Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın “Atatürk” soruma cevabı

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (27.03.2022)''Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın “Atatürk” soruma cevabı'' başlıklı yazısı.

Hutbeler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanıyor, camilerde bu hutbenin dışına çıkılmadan okunuyor. Yani, imam, başkanlıktan ne geldiyse onu okuyor. Hutbeler Arapça, Almanca, İngilizce, Rusça ve Fransızca olarak Diyanet web sitesinde de yayımlanıyor. Bu hutbelerde Atatürk adı hiç geçmiyor.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm tarihi olan 10 Kasım, Cuma gününe rastlasa bile hutbede yine Atatürk yok. Çanakkale ile ilgili hutbe okunursa yine Atatürk yok. Bu durum zaman zaman cami cemaatini, din görevlilerini de karşı karşıya getiriyor.  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu tutumu sıkça eleştiri konusu oluyor. Başkanlık ise bu eleştirilere cevap vermiyor. Hemen belirtelim, bu uygulama Mehmet Görmez’in başkanlığı döneminde başlamıştı.

BAŞKAN NE DİYOR?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a, “Diyanet son yıllarda hep Çanakkale’de Atatürk’ü yok sayması, hutbelerde adının geçirilmemesiyle gündeme geliyor. Belki bu konuya açıklık getirirsiniz” dedim. Başkan, az sonra bana dualarla ilgili videolar gönderdi. Başkanın o videolardaki kayıtlarından kısa bölümler aktarıyorum:  ...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 339 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.803 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar