Deniz Kuvvetleri’nde deprem

İlk kez siyaset ağırlıklı Yüksek Askeri Şûra gerçekleşti ve tarihinde yine ilk kez kendisinden kıdemli ve yüksek rütbede komutanlar bulunmasına rağmen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na korgeneral...

İlk kez siyaset ağırlıklı Yüksek Askeri Şûra gerçekleşti ve tarihinde yine ilk kez kendisinden kıdemli ve yüksek rütbede komutanlar bulunmasına rağmen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na korgeneral atandı. 3 yıllık rütbe bekleme süresini doldurmadığı için yasa gereği emekli edilemeyen Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ile Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu istifa dilekçesi verip siyasete sorun çıkarmadı.
SÖZCÜ’nün görüştüğü bazı komutanlar da bir oramiralin, kendisinden düşük rütbede, kıdemde bulunan komutanın emrinde çalışmasının uygun olmadığını, iki komutanın da istifa ederek kendilerine yakışanı yaptıklarını belirttiler.
Kendisinden kıdemli 4 komutanın önüne geçirilip, hem de korgeneral rütbesinde olmasına rağmen Adnan Özbal’ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilmesi büyük sürpriz oldu. Özbal’ın kimliğine, kişiliğine kimsenin diyeceği yok. Ama kendinden kıdemli ve üst rütbede isimler bulunmasına rağmen Özbal’ın getirilişinin disiplini bozacağı endişesi yaşanıyordu. 3 yıllık görev süresini doldurmadığı için emekliye sevk edilemeyen Oramiral Veysel Kösele’nin Genelkurmay’da bir göreve getirilmesi konuşuldu. Ancak Kösele bunu uygun bulmadı ve istifa yolunu seçti. 40. Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner de, emrindeki komutanların Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanmasına tepki gösterip 6 ay sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı olacakken istifa etmişti.

GETİRDİKLERİNİ DE GÖNDERDİLER

Emekliye sevk edilen komutanların bazılarının durumunu araştırdığımızda şöyle bir tablo ortaya çıktı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.807 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar