Cumhurbaşkanının dünürü komutandan ne istedi?

26 Temmuz 2016 tarihine kadar Korgeneral Erdal Öztürk İstanbul’daki 1’inci Ordu Komutanlığı’na bağlı, üç kolordudan birisi olan Maslak-Ayazağa’da konuşlu 3’üncü Kolordu’ya komuta ediyordu....

26 Temmuz 2016 tarihine kadar Korgeneral Erdal Öztürk İstanbul’daki 1’inci Ordu Komutanlığı’na bağlı, üç kolordudan birisi olan Maslak-Ayazağa’da konuşlu 3’üncü Kolordu’ya komuta ediyordu. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak hazırlanan iddianamede kalkışma suçları ile örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği yönündeki kuvvetli şüpheye dayalı olarak tutuklandı.
Erdal Paşa, darbe girişimini tatilini yaptığı Side-Çolaklı’da, bir yakınından gelen telefonla öğrendi. Kendisine bağlı komutanları aradı, darbecilerin direktif ve emirlerinin kanunsuz olduğunu, uygulanmamasını, kalkışmaya katılan birliklere ulaşıp onları kışlalarına döndürülmesini, emri yazılı hale getirip yayımlanmasını istedi. Erdal Paşa, darbecilerin hazırladığı listede İstanbul Sıkıyönetim Komutanı olarak yer alıyordu.

SAAT 00:56’DA

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ifadelerle, savunmalarla ilginç bilgiler de ortaya çıkıyor. Korgeneral Erdal Öztürk’ün televizyona telefonla bağlanma öyküsünü savunmasından aktarıyorum:
“Darbe girişimini öğrendiğimde jandarma kampından ayrıldım. Dışarıda açık havada olduğum için televizyon da izleyemiyordum. Saat tam 00:56’da cumhurbaşkanımızın dünürü Özdemir Bayraktar bey beni aradı. Kendisiyle olayları konuştuk. Bana ‘durumun kritik olduğunu’ söyledi ve bir basın açıklaması yapıp yapamayacağımı sordu, talep etti. Özdemir Bayraktar bey sayın cumhurbaşkanımızın bir direktifini de iletiyor olabilirdi. Bunu kendisine sormadım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 339 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.803 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar