“Cihat” liselere iki kitapla girecek

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, 2018-2019 öğretim yılından geçerli olmak üzere ders programlarında önemli değişiklik yaptı. “Ders programı” dediğiniz eğitimin anayasası...

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, 2018-2019 öğretim yılından geçerli olmak üzere ders programlarında önemli değişiklik yaptı. “Ders programı” dediğiniz eğitimin anayasası sayılır. Bu değişiklikler yapılırken biyoloji dersinden evrim teorisinin, ilkokul ve ortaokulda bazı derslerden Atatürkçülüğün çıkarıldığı ya da azaltıldığı belirtiliyor.
Kitapların incelenmesi dört başlıkta değerlendiriliyordu. Anayasaya, Milli Eğitim Temel Kanunu’na uygunlukları, içeriklerin kazanımları karşılama durumu, görsel tasarım… Yeni düzenlemede buna bir de “Değerlerimiz” eklendi.

DİN ARTTI, AHLAK AZALDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders programlarını değiştirmesi olay olurdu. Üniversiteden o alanın uzmanı öğretim üyeleri ile öğretmenler, Talim ve Terbiye Kurulu uzmanları bir arayla gelir, çalışırdı. Özel ihtisas komisyonları tarafından hazırlanan program taslakları Talim ve Terbiye Kurulu’nun görüşüne sunulurdu. Oysa şimdi ilgili eğitim-öğretim dairesinde görev yapanların hazırladığı taslak Talim ve Terbiye Kurulu’na gönderildi.
Yeni programda çarpıcı değişikliklerden birisi de lise din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin yüzde 90’ının din, yüzde 10’unun ahlak olması. Bakanlık yetkilileri “Değerler eğitimine ağırlık veriyoruz” demelerine rağmen programda ahlak kısmının azaltılmış olması ilginç bir durum.
Sosyal bilgiler dersinde Atatürkçülük bir ünite olarak verilirken, yeni programda sadece bir konu başlığı olarak ele alınmış. Matematik, fen derslerinde Atatürk’ün müspet bilimlerle ilgili sözlerine yer verilirken şimdi tamamen kaldırılmış. Yeni düzenlemede istenirse verilir, istenirse verilmeyecek hale getirilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar