CHP’li başkan kayınbiradere üç görev verse...

AKP, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının şirketlere atama yetkisini, çoğunlukta oldukları için belediye meclislerine bırakılması için yasal değişiklik hazırlığı yaparken, AKP’li belediyelerin atamaları hiç gündeme getirilmiyor.

Bugün, Trabzon’a gidelim. Van Valiliği döneminde aynı zamanda Van büyükşehir belediye başkanlığına kayyum olarak atanan Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından partisinin Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı gösterildi.

KAYNINA ÜÇ GÖREV

Seçimi kazandı ve görevi AKP’li Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan devraldı. Yeni başkanın belediyede yaptığı görevden alma ve atamalar ilin gündemine oturdu. Yapılanı CHP’li başkanlar yapsa her halde yer yerinden oynardı.

Yeni başkan, kayınbiraderi Zülfü Turan’ı özel kalem müdürlüğü görevine getirdi. Birkaç gün sonra da kaynını Muhtarlar Dairesi Başkanlığı’na atadı. Zorluoğlu, bununla da yetinmedi. Eniştesi birkaç gün sonra Turan’ı, belediyenin Turkuaz şirketinin yönetim kurulu üyeliğine getirdi. Bu arada belediye şirketlerindeki yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı da aylık bin 600 liradan 4 bin TL’ye çıkarıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.807 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar