CHP içinde, tehlikeli adımlar

Türkiye gibi, CHP de tam anlamıyla ikiye bölünmüş durumda. İki CHP’li bir araya geldiğinde kurultay tartışması başlıyor. Kimisi Kılıçdaroğlu’nun yumruğunu masaya vurmamasından, kimisi...

Türkiye gibi, CHP de tam anlamıyla ikiye bölünmüş durumda. İki CHP’li bir araya geldiğinde kurultay tartışması başlıyor. Kimisi Kılıçdaroğlu’nun yumruğunu masaya vurmamasından, kimisi Muharrem İnce’nin bitmek bilmeyen kurultay taleplerinden rahatsızlığını ortaya koyuyor.
Kılıçdaroğlu’nun, Adalet Yürüyüşü, İYİ Parti’nin seçime girmesini sağlamakla yaptıkları unutturulmaya çalışılıyor. CHP kurultaya gitsin ya da gitmesin partinin önemli ölçüde yara aldığı, asıl sorunları unuttuğu gözleniyor.

“DELEGE, BALIK GİBİDİR”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen. Partinin mevcut delege yapısını eleştirmiş, “Kurultay döneminde, imza versin, vermesin delegeler böyle kritik dönemde ortaya çıkıyor. Ama seçim zamanı bunların hiç birisini bulamazsınız, sandık başına gönderemezsiniz” demişti.
Deneyimli bir CHP’li, delegelerden söz ederken, “Delege balık gibidir; bir türlü ele gelmez” dedi. Delegenin ne yapacağının belli olmadığını, yanınızda görünürken, oyunu farklı adaya da kullandığını anlatıyordu. Nasıl elle balık yakalamak zorsa, delegeyi yanınıza çekmek de zordur. Delege havaya göre, vaziyete göre şekil alıyor. Böyle kritik dönemleri kendileri açısından fırsata çevirenler de var. Bunlar azınlıkta olsa da, bu tür kişiler yüzünden delege hakkında böyle düşünülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar