CHP, Bilecik’i nasıl kaybetti, Muğla’yı nasıl kazanır?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bu hafta 'CHP, Bilecik’i nasıl kaybetti, Muğla’yı nasıl kazanır?' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Bilecik Belediye Başkanlığı üç dönem AKP tarafından yönetildi. 2019 seçiminde CHP’den Semih Şahin oyların yüzde 51’ini alıp başkan oldu. Şahin, 3 yıl görev yaptı, yolsuzluk iddiaları üzerine 2 yıl önce açığa alındı. CHP’li Melek Mızrak Subaşı başkanlığa vekalet ediyordu. Semih Şahin, geçen hafta başkanlıktan istifa etti. Yapılan seçim sonucu CHP, belediye başkan vekilliği seçimini AKP, MHP ve İYİ Partili üyelerin ittifakı sonucu kaybetti. Bilecik’in istifa eden belediye başkanı Semih Şahin’in yanı sıra aday olmayacağını açıklayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü dinleyeceğim.

Adının karıştığı olay nedeniyle CHP’den ihraç edilen Semih Şahin’in, yurtdışına çıkış yasağı ya da adli kontrolü bulunmuyor. Ancak davası da bir türlü sonuçlandırılmıyor. Şahin, “Parti yöneticilerimize ‘Önseçim yapmazsanız, atama olursa size rakip olurum’ demiştim. Atama olunca, 10 gün önce başkanlıktan istifa edeceğimi, başkanlık seçimi için ona göre hazırlık yapmalarını söylemiştim” diyor.

CHP NASIL KAYBETTİ?

Bilecik Belediye Meclisinde Millet ittifakının 15, Cumhur ittifakının 10 üyesi vardı.  Eski başkan Şahin, “Bu süreci iyi  yönetemedikleri için belediye başkanlığını CHP,  İYİ Partiye kaptırdılar. Seçilen arkadaş da kötü birisi değil. Ama değişimin sorumlusu ben değilim” diyor ve iyi yönetilemediğini öne sürdüğü süreci şöyle anlatıyor:

“İYİ Parti meclis üyeleriyle iyi ilişkiler kurulamadı. Bir çok konuda çeliştiler, tartıştılar. Başkan vekili ocak ayında bütçenin yüzde 10’u kadar borçlanma yetkisi istedi. Bu, abes bir şey değil. İYİ Partili üyeler, bilgilendirilmediklerini öne sürüp oylamada çekimser oy kullandı ve gayet normal olan borçlanma talebi reddedildi. Burada başlayan ayrışma, bize göre böyle kötü bir sonucu getirdi.”

“AMAÇ BENİ DÜŞÜRMEKTİ”

Semih Şahin, “Ben mühendisim. Hesap adamayım. AKP’nin adayı açıklandıktan sonra bağımsız aday olup olmayacağıma karar vereceğim” diyor. Şahin, “Bilecik’te, seçimi kaybettiren kişi de olmak istemediğini, ancak AKP’nin kazanma olasılığını görünce aday olabileceğini” sözlerine ekliyor. Sonuçta, Bilecik, artık CHP’de değil. Başkan vekilliği düşen Melek Mızrak Subaşı, CHP’nin 31 Mart seçiminde Bilecik adayı. Vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar